Μεγαλείο Ορθοδοξίας: Άνοιξαν οι εκκλησιές και τα νεκροταφεία για τους βέβηλους που τα ρήμαζαν

Παράνομοι μετανάστες είχαν επιδοθεί σε εκτεταμένες καταστροφές σε ξωκλήσια, μικρούς ναούς και εικονοστάσια σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Ακραία ισλαμικά στοιχεία επιδόθηκαν σε βεβηλώσεις ιερών χώρων , καταστρέφοντας Άγιες Τράπεζες και εικόνες Αγίων.

Η Ορθοδοξία όμως έδειξε και πάλι το μεγαλείο και την μοναδικότητα της. Χιλιάδες παράνομοι εισερχόμενοι μετανάστες μετά τα δραματικά γεγονότα με τους εμπρησμούς που κατέστρεψαν το ΚΥΤ Μόριας βρέθηκαν στους δρόμους και στο ύπαιθρο του νησιού. Μεγάλος αριθμός βρήκε καταφύγιο σε ξωκλήσια , εκκλησιές και νεκροταφεία. Ο οίκος του Θεού άνοιξε ακόμη και σε αυτούς που τον βεβήλωσαν.

Η εκκλησία που διεξάγει ένα τεράστιο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο , ουδέποτε έκλεισε την πόρτα της ακόμη και σε πολέμιους της. Ουδείς λοιπόν σκέφτηκε να διώξει από τους ιερούς χώρους όσους βρήκαν καταφύγιο. Ούτε καν πιστός. Η εκκλησία βέβαια δεν είναι ΜΚΟ των απατεώνων , είμαστε όλοι εμείς.

2-3-2020. Βάνδαλοι αλλοδαποί κατέστρεψαν το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην Μόρια της Λέσβου, σε μια ακόμη εξέγερσή τους.Οι δράστες δεν δίστασαν να αδειάσουν ακόμη και το οστεοφυλάκιο!

Αυτά συνέβησαν ενώ πορεία περίπου 1000 αλλοδαπών από τον καταυλισμό της Μόριας, κινήθηκε προς την πόλη της Μυτιλήνης με σκοπό να περάσουν άμεσα προς το εσωτερικό της Ελλάδας. Πολλοί εξ αυτών είχαν  μαζί τους ξύλα, μαχαίρια και διάφορα αυτοσχέδια πολεμοφόδια..

Φώναζαν  «Azanti» («ελευθερία») και ήταν στην πλειοψηφία τους Αφγανοί. Δεν γλύτωσε βέβαια το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου από την αγριότητα τους.
Σχολιάστε