OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Λιποθύμησαν τρεις μαθητές στο 1ο Δημοτικό Καστοριάς-Ανησυχία για το συμβάν(βίντεο)

Τρία περιστατικά λιποθυμίας μαθητών συνέβησαν στο 1ο δημοτικό Καστοριάς κατά τη διάρκεια του αγιασμού και του καλωσορίσματος των μαθητών.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα sentra.com .gr , τα παιδιά δεν διατρέχουν κίνδυνο, ενώ δύο γονείς – ιατροί που βρίσκονταν στον αγιασμό, τους παρείχαν άμεσα τις πρώτες βοήθειες.

Το γεγονός συνέβη κατά την τελετή του αγιασμού και ενώ είχε προηγηθεί μέσ στις τάξεις διαδικασία ενημέρωσης από τους εκπαιδευτικούς για 2 ώρες περίπου. Την ώρα της τελετής τα παιδιά δεν φορούσαν μάσκες αλλά είχε προηγηθεί η δίωρη παραμονή τους με μάσκα εντός της αίθουσας. Το γεγονός δεν συνδέεται άμεσα με τη χρήση μάσκας αλλά είναι πιθανό, μιας και τα παιδιά έχαιραν πλήρους υγείας ,να υπέστησαν κάποιου είδους ψυχολογική πίεση και να επήλθε η λιποθυμία. Αυτό το ενδεχόμενο δεν το αποκλείουν επιστήμονες που ρωτήθηκαν για το περιστατικό.

Για τα λιποθυμικά περιστατικά μίλησε στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6, ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς, Νίκος Ηλιάδης, προσπαθώντας να υποβαθμίσει το συμβάν και να μην το συνδέσει με τη χρήση μάσκας.  Όμως δεν απέκλεισε να συνδέεται με κάποιο τρόπο και καταλήγοντας ανέφερε πως αυτό θα διαπιστωθεί στις επόμενες ημέρες κατά τη λειτουργία του σχολείου.

Λιποθυμικά περιστατικά συνέβησαν και σε άλλες περιοχές κατά την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με μαρτυρίες στα social media. Απομένει να φανεί αν τελικά είναι τυχαία γεγονότα ή με κάποιο τρόπο συνδέονται με την χρήση μάσκας  και τις νέες συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μικροί μαθητές.

 Λιποθυμικό  περιστατικό και σε σχολείο της Ζακύνθου

Ακόμη ένα λιποθυμικό συμβάν σημειώθηκε σε σχολείο της Ζακύνθου, αυτή τη φορά με μικρό παιδί που φορούσε μάσκα και έχασε τις αισθήσεις του. Οι γονείς καταγγέλλουν ότι τα παιδιά λόγω της ζέστης είχαν υποβληθεί σε ένα μαρτύριο και πολλά αναγκάζονταν να εξέρχονται τις αίθουσας για να πιουν νερό και να ανασάνουν.

Η μητέρα της μικρής που λιποθύμησε μιλά για το περιστατικό στο Ionian TV.

Σχετικά Άρθρα

Πώς υπολογίζεται το Δώρο Πάσχα- Μέχρι πότε πρέπει να εξοφληθεί

otavoice

Γάζα: Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι πέρασαν 276 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια

otavoice

«Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: 343 εγκρίσεις την πρώτη εβδομάδα

otavoice

Εύθραυστη ηρεμία στη Μέση Ανατολή – «Γρίφος» τα επόμενα βήματα

otavoice

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Πήλιο, ποιες περιοχές κινδυνεύουν – Live η πορεία των φαινομένων

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice