«Φιλιππινέζες» μεταναστών και ΜΚΟ οι Ένοπλες Δυνάμεις στη Λέσβο

Στήθηκε ο καταυλισμός στο Καρά Τεπέ από το στρατιωτικό προσωπικό των Ένοπλων Δυνάμεων και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία εγκατάστασης των χιλιάδων παράνομων μεταναστών που αρνούνται να συμορφωθούν στο σχεδιασμό. Το αίσχος της Μόριας μεταφέρεται στο Καρά Τεπέ με την προσθήκη ότι το νησί έχει μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα.

Αυτό όμως που προκαλεί άσχημη εντύπωση  και εξοργίζει είναι οι εικόνες με στρατιώτες και αξιωματικούς να στήνουν τον καταυλισμό την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη της βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις που βρίσκονται σε συναγερμό κλήθηκαν να υλοποιήσουν μια απόφαση για την οποία δεν θα έπρεπε να έχουν καμιά απολύτως ανάμειξη.

Μετέτρεψαν σε «φιλιππινέζες» το χακί, για να έρθουν οι ΜΚΟ να συνεχίσουν το νταβατζιλίκι και την διασπάθιση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Πού είναι οι «εθελοντές» της αρπαχτής;

Την αντίδραση της  Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών προκάλεσαν τα όσα συμβαίνουν στη Λέσβο και  με επιστολή της στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ζητά να μην εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο στήσιμο του πρόχειρου καταυλισμού στο Πεδίο Βολής του Καρά Τεπέ.

Αναλυτικά η επιστολή τους αναφέρει:

«περί ώρα 21.00΄ της 11ης Σεπτεμβρίου 2020, διατάχθηκαν περί τα 150 άτομα, για τα οποία ανακλήθηκαν οι ώρες ανάπαυσής τους, όπως μεταβούν αμέσως στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ προκειμένου να συνδράμουν στη συγκρότηση πρόχειρης δομής φιλοξενίας για τους μετανάστες – πρόσφυγες που διέμεναν στο πρώην (πλέον) ΚΥΤ Μόριας, με στήσιμο σκηνών και διαμόρφωση του χώρου με τις κατάλληλες και απαραίτητες υποδομές για τη φιλοξενία αυτή.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύκτας εργάστηκαν και συνεχίζουν όλο το Σαββατοκύριακο να εργάζονται, προς επίτευξη του ως άνω διατασσόμενου έργου.

Η ως άνω ενέργεια έρχεται να προστεθεί σε όλες τις μέχρι σήμερα πάρεργες ενέργειες στις οποίες συνδράμουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και να ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής και της ανοχής όλων των εν ενεργεία στρατιωτικών, καθώς για άλλη μια φορά η ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, υπουργείων και αμοιβομένων – επιδοτούμενων ΜΚΟ που ευθύνονται για τη διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού, καλύπτεται από τους πάντα, σε κάθε περίπτωση και χρόνο, διαθέσιμους και ικανούς «τα κάνουν όλα και συμφέρουν» στρατιωτικούς, μοναδικά εκπαιδευμένους σε σχέση με τους συναδέλφους τους στην υφήλιο, στη θεραπεία πάσας νόσου.

Είναι απαράδεκτο, προκλητικό και άκρως υποτιμητικό για τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που συμπληρώνουν σαρανταήμερο (40ήμερο) αυξημένης επιφυλακής, καταγράφοντας εκατοντάδες ώρες απλήρωτης εργασίας, με πολλά εξ αυτών στελέχη μακριά από τις οικογένειές τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, χωρίς ανάπαυση και άδεια, με το δάκτυλο στη σκανδάλη, να «επιστρατεύονται» όχι για να εξουδετερώσουν αποφασιστικά την εξ ανατολών απειλή της Χώρας μας και να σταματήσουν τις προκλήσεις μια δια παντός, σύμφωνα με την αποστολή τους και τη λαϊκή βούληση, αλλά για να στήσουν εντός χρονικών ορίων (!) το σκηνικό υλικό ανθρωπιστικής οργάνωσης, εργαζόμενοι νυχθημερόν (και το Σαββατοκύριακο) και να βρεθούν για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι με την τοπική κοινωνία, που παραμένει ως ένα καζάνι που βράζει, αλλά και τους ίδιους τους μετανάστες – πρόσφυγες!

Είναι πλέον πασιφανές ότι τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν αναγνωρίζονται από την Πολιτεία με την τιμή που τους πρέπει, ούτε και αντιμετωπίζονται με σεβασμό, καθώς για άλλη μια φορά χρησιμοποιούνται ως υπηρέτης τρίτων, σε μια δημοκρατική, πολιτισμένη, και ανεπτυγμένη Ευρωπαϊκή Χώρα.

Η αποστολή των στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ενέργειες και επιχειρήσεις που δεν το αφορούν, όπως η συγκρότηση πρόχειρων δομών για μετανάστες – πρόσφυγες, αποτελεί πάρεργο, παρεκκλίνει της αποστολής τους και αυξάνει το αίσθημα της αδικίας και της απαξίωσης στο πρόσωπό τους, ενώ έρχεται να ενισχύσει την κόπωσή τους.
Σχολιάστε