Επιχείρηση εκφοβισμού της Ελλάδας με κατασκευασμένα δημοσιεύματα όπως της γερμανικής Welt

Επιχείρηση εκφοβισμού έχουν στήσει τα κέντρα που επιδιώκουν να συρθεί η Ελλάδα πίσω από την τουρκική προκλητικότητα και να υποχωρήσει στις εξωφρενικές απαιτήσεις του οραματιστή νεοθωμανού Ερντογάν. Στον πολεμικό κλίμα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας , διεξάγεται παράλληλα και ένας ακήρυχτος πόλεμος εντυπώσεων, μεθοδεύσεων και διπλωματικών πιέσεων. Κάποιοι προσπαθούν να πείσουν της Ελλάδα ότι ο Ερντογάν είναι με το δάκτυλο στην σκανδάλη ανεξέλεγκτος και θα ήταν φρόνιμο να διαχειριστεί την ελληνοτουρκική κρίση διπλωματικά , ρίχνοντας ¨νερό στο κρασί της».

Σε αυτή τη μεθόδευση εντάσσονται στρατολογημένα διεθνή μέσα ενημέρωσης που δημοσιεύουν ευφάνταστες ιστορίες για να δημιουργήσουν κλίμα και εντυπώσεις. Χθες η γερμανική εφημερίδα Die Welt  παρουσίασε την αποκλειστική είδηση ότι ο Ερντογάν έδωσε εντολή να βυθιστεί ελληνικό πολεμικό πλοίο ή να καταρριφθεί μαχητικό . Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει πως οι στρατηγοί αρνήθηκαν να εκτελέσουν την εντολή.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα της Die Welt περιγράφοντας το γεγονός αναφέρει: «Πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος Ερντογάν, διέταξε τους στρατηγούς του να βυθίσουν ένα ελληνικό πλοίο αλλά να προσπαθήσουν να μην υπάρξουν πολλές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Οι στρατηγοί αρνήθηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο και η επόμενη ιδέα ήταν να καταρριφθεί ένα ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος. Εκεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν και πάλι η ιδέα ο πιλότος να βγει από το αεροπλάνο και να σώσει την ζωή του».

Στην Τουρκία των χιλιάδων εγκλείστων στρατιωτικών και ανώτερων κρατικών λειτουργών, υπάρχει περίπτωση να αρνήθηκε η στρατιωτική ηγεσία εντολή του Σουλτάνου Ταγίπ Ερντογάν; Πιστεύει κανείς ότι θα τολμούσαν να αρνηθούν; Την επομένη θα ήταν στα μπουντρούμια των φυλακών, με την κατηγορία της προδοσίας.

Στρατιωτική ηγεσία (της Τουρκίας) που έχει δείξει ότι ταυτίζεται με την πολιτική Ερντογάν και την «Γαλάζια Πατρίδα¨, που  άνοιξε μέτωπα σε Συρία και Λιβύη και συνεχώς στελέχη της κάνουν εμπρηστικές και απειλητικές δηλώσεις, κατά της Ελλάδας , της Κύπρου, της Γαλλίας και σε όποια χώρα τολμά να αμφισβητεί τα σχέδια τους.

Άρα το δήθεν αποκλειστικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας προσπαθεί να στείλει μήνυμα στην ελληνική πλευρά και να την παρασύρει, εκφοβίζοντας την. Δεν είναι τυχαίο ότι το ρόλο αυτό κλήθηκε να παίξει γερμανικό μέσο ενημέρωσης και ξέρουμε ότι η Μέρκελ εξαναγκάστηκε σε στήριξη της Ελλάδας μετά από την σθεναρή στάση του Εμμανουέλ Μακρόν. Η Γερμανία στο παρασκήνιο προσπαθεί να προωθήσει ένα συμβιβασμό που θα ικανοποιεί την Άγκυρα και θα πουλάει ασφάλεια στην Αθήνα, έχοντας υποστεί απώλεια κυριαρχίας.

 
Σχολιάστε