OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Έκτακτο: Πύρινη κόλαση στη Δυτική Λέσβο- Εξέγερση και εμπρησμοί στο ΚΥΤ Μόριας

Οργανωμένος εμπρησμός στη Λέσβο. Επιχειρούν να κάψουν το νησί.Κόλαση και στη Μόρια.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντες στην πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή Βατούσα του δήμου Δυτικής Λέσβου. Αυτή την ώρα επιχειρούν 23 πυροισβέστες, ενα πεζοπόρο τμήμα και 8 οχήματα, ενώ στο έργο κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές.

Μόνο τυχαίες δεν είναι οι πυρκαγιές στην Λέσβο. Οι μεταφερόμενοι πράκτορες της Άγκυρας καίνε το νησί. Το σχέδιο υποδούλωσης του ελληνισμού ξετυλίγεται….όλα για να νομιμοποιηθεί  το έκτρωμα στη Μόρια και να διχοτομηθεί το νησί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι φωτιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα και η κατάσταση επιδεινώνεται λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, που πνέουν στο βορειοανατολικό Αιγαίο από το μεσημέρι. Δυστυχώς, αν και υπήρχε πρόβλεψη επικινδυνότητας πυρκαγιάς για την Τετάρτη (9/9), το κακό δεν άργησε να συμβεί.

Το ένα μέτωπο είναι κοντά στη Ξηρολίμνη, στον παλιό δρόμο Βατούσας – Σκαλοχωρίου, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρούν στο σημείο προκειμένου να μην απειληθεί το Τυροκομείο Ρόδου.

Υπάρχει ωστόσο και δεύτερο μέτωπο, προς την Άντισσα.

Έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα διαθέσιμα οχήματα της πυροσβεστικής από την Καλλονή, ενώ σπεύδουν δυνάμεις και από τη Μυτιλήνη.

Εξέγερση και εμπρησμοί στο ΚΥΤ Μόριας 

Ήχησαν οι καμπάνες στην Μορια και οι κάτοικοι ζητούν άμεση βοήθεια.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος κατοίκων Μόριας , Παναγιούδας «Εδώ και αρκετή ώρα υπάρχουν μεγάλες φωτιές γύρω από το ΚΥΤ. Οι εστίες πολλαπλασιάζονται. Μάλλον πρόκειται για εμπρησμούς. Η φωτιά με τη δύναμη του αέρα εξαπλώνεται γρήγορα. Χτυπούν οι καμπάνες! Το χωριό μας περνάει δύσκολες ώρες! Οι ευθύνες και το κρίμα στο λαιμό εκείνων που μας καταδίκασαν να ζούμε έτσι!»
Στο σημείο δεν μπορούν να σπεύσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τα οχήματα τους, μιας και όσες φορές αποπειράθηκαν, δέχονται λιθοβολισμό από διαμένοντες του ΚΥΤ. Ήδη υπάρχει ένα σπασμένο όχημα της Πυροσβεστικής και μαρτυρία αξιωματικού ότι οι φωτιές μπήκαν από τους “μετανάστες”.

Τελευταίες πληροφορίες που φτάνουν από την περιοχή κάνουν λόγο για μετακίνηση μεγάλου αριθμού μεταναστών προς την Μυτιλήνη.

Κύριε Μηταράκη έχουν σχέση οι εμπρησμοί με αυτό το έγγραφο;

 

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Πήλιο, ποιες περιοχές κινδυνεύουν – Live η πορεία των φαινομένων

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice