ΕΕ σε Τουρκία: «Αλλάξτε συμπεριφορά και τηρείστε τα χρονοδιαγράμματα, αλλιώς θα επιβληθούν κυρώσεις»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επανέλαβε σήμερα δια μέσω του εκπρόσωπου της Κομισιόν, αρμόδιου για Θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων Πήτερ Στάνο ότι,  «τα χρονοδιαγράμματα και τα μέτρα προς την Τουρκία είναι ξεκάθαρα».

Σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης στην Κύπρο και την Ελλάδα έστειλε η ΕΕ όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων. Ο Πήτερ Στάνο υπογράμμισε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ ήταν ξεκάθαροι για τις συνέπειες εάν δεν υπάρξει αλλαγή στη συμπεριφορά της Τουρκίας. «Τo μήνυμα της ΕΕ ήταν ξεκάθαρο όσον αφορά στην αλληλεγγύη στην Κύπρο και την Ελλάδα και ήταν ξεκάθαρο σε ό,τι αφορά σε αυτά που περιμένουμε από την Τουρκία για να υπάρξει αποκλιμάκωση».

 

Παράλληλα, επισήμανε ότι «οι υπουργοί ήταν επίσης πολύ ξεκάθαροι για τα χρονοδιαγράμματα, μέχρι πότε αναμένουμε την αλλαγή συμπεριφοράς (της Τουρκίας) όπως επίσης ήταν ξεκάθαροι για τις συνέπειες εάν δεν υπάρξει αλλαγή σε αυτή τη συμπεριφορά η οποία συμβάλλει στην κλιμάκωση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο. Το μήνυμα λοιπόν, είναι ξεκάθαρο, τα χρονοδιαγράμματα είναι ξεκάθαρα και επίσης τα μέτρα είναι ξεκάθαρα και ελπίζουμε ότι αυτό θα ληφθεί υπόψη από τους Τούρκους εταίρους και φίλους και να αρχίσουν να λειτουργούν αναλόγως ώστε να μην χρειαστεί να προχωρήσουμε προς τον εναλλακτικό δρόμο των περιοριστικών μέτρων».
Σχολιάστε