OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Bloomberg: Παραιτείται ο Σάρατζ στη Λιβύη

Σε παραίτηση οδηγείτε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, ο επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης (GNA), Φαγέζ Αλ Σάρατζ. Το δημοσίευμα επικαλείται αξιωματούχο γνώστη της κατάστασης, που ανέφερε πως ο Σάρατζ έχει συζητήσει τα σχέδιά του να παραιτηθεί με Λίβυους και ξένους πολιτικούς και ενδέχεται να κάνει τη σχετική ανακοίνωση στο τέλος της εβδομάδας. Η πρόσφατης έκτακτη επίσκεψη του στην Άγκυρα θεωρείτε ότι πραγματοποιήθηκε για να ενημερώσει για τις προθέσεις του τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο πρωθυπουργός της Λιβύης Φαγέζ αλ-Σάρατζ σκοπεύει να ανακοινώσει την παραίτησή του σύντομα, παραμένοντας όμως στις υπό άλλη θέση στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για μια νέα κυβέρνηση τον επόμενο μήνα στη Γενεύη» αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο «ειδικούς αξιωματούχους».

Οι πηγές αναφέρουν πως οι πιέσεις που δέχεται από την εμφυλιοπολεμική κατάσταση στη χώρα και τις διεθνείς αντιδράσεις για το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο που υπέγραψε τον κατέβαλαν και όπως λένε χαρακτηριστικά: «Αναγγέλλοντας την παραίτησή του, ανακουφίζεται από ένα δυσβάσταχτο βάρος»  και εκτιμούν πως « ίσως, κατά κάποιο τρόπο, να διευκολύνει τις συνομιλίες στη Γενεύη».

Σχετικά Άρθρα

109η επέτειος- Εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων

otavoice

Τετάρτη 17/4: Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Οι συγκεντρώσεις, τι θα ισχύσει με τα ΜΜΜ

otavoice

Μικροπλαστικά – Νανοπλαστικά: Ο κρυφός κίνδυνος που απειλεί σοβαρά την υγεία μας

otavoice

Ισραήλ: Συνεδριάζει εκ νέου το πολεμικό συμβούλιο – Θα υπάρξει απάντηση, διαμηνύουν

otavoice

Ντουμπάι: Απίστευτες εικόνες από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν δρόμοι

otavoice

Τι κρύβεται πίσω από τους μαζικούς βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

otavoice