Αποκαλυπτικό Debate ιατρών για τη χρήση μάσκας κάτω των 12 ετών

Ανοίγουν τα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα και αποτελεί ένα από τα καθημερινά θέματα δημόσιου ενδιαφέροντος και σημείο τριβής ακόμη και μεταξύ επιστημόνων.Η υποχρεωτική χρήση μάσκας στις σχολικές αίθουσες, ως μέτρο προστασίας κατά του κορονοϊού, σε παιδιά κάτω των 12 ετών έχει δημιουργήσει αντιδράσεις και αντιθέσεις. Ακόμη και στην επιστημονική κοινότητα.

Αυτό συνέβη και στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 , όπου ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου είχε καλέσει να συζητήσουν , σε ένα είδος debate, δυο ιατρούς με διαφορετικές απόψεις.  Ο καρδιολόγος Φαίδων Βόβολης και η Ματίνα Παγώνη πρόεδρος Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς.

Ο κ. Βόβολης τεκμηρίωσε με επιχειρήματα τη θέση του κατά της χρήσης μάσκας σε παιδιά κάτω των 12 ετών επικαλούμενος την θέση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και την πρακτική στις περισσότερες ευρωπαικές χώρες , πλην της Ισπανίας και της Γαλλίας χώρες που απέτυχαν να αντιμετωπίσουν την επιδημιολογική κρίση.

Αντιθέτως η κ. Παγώνη δεν έπεισε με τα δικά της επιχειρήματα μιας και μίλησε αόριστα, χρησιμοποιόντας ατυχέστατα ως παράδειγμα τα παιδάκια από ογκολογικά νοσοκομεία τα οποία είναι μια διαφορετική περίπτωση,μιας και είναι ανασοκατασταλμένα όπως εξήγησε ο καρδιολόγος. Για τα παιδιά αυτά είναι θέμα επιβίωσης να φορούν μάσκα, επιβάεται για να ζήσουν.

Δείτε το βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.
Σχολιάστε