Ανέβαλλαν επ’ αόριστον την κύρωση συμβάσεων στη Βουλή, με το έκτρωμα των Πρεσπών

Η κυβέρνηση αποφάσισε να αναβάλλει επ’ αόριστον την κύρωση των διμερών συμβάσεων με το ψευδοκράτος των Σκοπίων, υπό το φόβο μιας παταγώδους κοινοβουλευτικής αποτυχίας αλλά και τον καταιγισμό των αρνητικών σχολίων στα social media μετά τις δηλώσεις Ζάεφ , για τις μάχες που έδωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα τους.
Η αρχική πρόθεσή της ήταν να εισαχθούν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα, όμως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, στην ενημέρωσή του στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, υποστήριξε πως δεν είναι επείγουσα προτεραιότητα της κυβέρνησης να ψηφιστούν οι συγκεκριμένες συμβάσεις.
Οι πιθανές διαρροές στην κοινοβουλευτική ομάδα ανάγκασαν το Μαξίμου να βάλει φρένο στις διαδικασίες και να τις πάει στο απώτερο μέλλον, όταν και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.
Η οργή είναι μεγάλη μιας και το προεκλογικό αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας είχε πρώτο θέμα στην πολιτική ατζέντα το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών και τα στελέχη της επιδόθηκαν σε ένα πατριωτικό κρεσέντο που κινδυνεύει να αποδειχτεί ψευδεπίγραφο και σκηνοθετημένο.
Μια διαδικασία στη Βουλή όπου οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος θα έριχναν ψήφο εμπιστοσύνης στο καρκίνωμα βόρεια της Μακεδονίας θα ήταν ταφόπλακα για τους ίδιους και για τον κεντροδεξιό χώρο που κινούνται. Η ταύτιση με τους αρχιτέκτονες της εθνικής προδοσίας θα ήταν απόλυτη μιας και ήδη υπάρχουν σημάδια που έχουν δημιουργήσει αντιδράσεις για την διαχείριση της κυβέρνησης , όπως η αντίδραση στο γαλλικό βέτο για τις ενταξιακές διαδικασίες των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Σχολιάστε