Τσαβούσογλου: Το Oruc Reis θα παραμείνει για 90 ημέρες στην Ανατολική Μεσόγειο

Οι Τούρκοι δεν δίνουν καμιά απολύτως σημασία, τουλάχιστον στις δημόσιες δηλώσεις τους, σε όσα η διεθνής κοινότητα τους καλεί να πράξουν, για να μην τους επιβληθούν κυρώσεις. Συνεχίζουν τον πόλεμο των ανακοινώσεων και των απειλών, με τον Υπουργό Εξωτερικών να κάνει ακόμη μια προκλητική δήλωση,μετά το τελεσίγραφο της ΕΕ.

«To Ορούτς Ρέις θα παραμείνει στην ανατολική Μεσόγειο για 90 ημέρες», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στο τουρκικό δίκτυο  «A Haber».
Ανέφερε επίσης πως «οι Navtex θα συνεχιστούν. Συνεχίζουμε τη δουλειά και την έρευνά μας και το Ορούτς Ρέις  θα συνεχίσει να εργάζεται στην περιοχή για άλλες 90 ημέρες».
Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας χαρακτήρισε αιτία πολέμου την επέκταση  των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο.
«Η Ελλάδα ενεργεί όπως εκείνη θέλει όπου έχει τα δικαιώματά της. Δεν μας αφορά αυτό. (για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο Πέλαγος) Ωστόσο, στο Αιγαίο δεν μπορούν να επεκτείνουν τα σύνορά τους στα 12 μίλια. Αυτό αποτελεί αιτία πολέμου. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από 6 σε 12 μίλια. Το λέω πολύ ξεκάθαρα», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.
Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε επίσης στις αποφάσεις της ΕΕ,  στο κυπριακό και στην επικοινωνία Τραμπ  – Ερντογάν.
Σχολιάστε