Το ανοικτό μικρόφωνο «ξεβράκωσε» Μπορέλ και Γερμανίδα ΥΠΑΜ – Υπονοούμενα κατά της Ελλάδας

Ένα ανοιχτό μικρόφωνο και δυο υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαικής Ένωσης που δεν το είχαν αντιληφθεί ήταν αρκετά για να αποκαλυφθεί ένα σκοτεινό παρασκήνιο και μια νοοτροπία που δεν συνάδει με την αλληλεγγύη  μεταξύ των μελών κρατών της Ένωσης. Το ζήτημα που ανακύπτει είναι αν εκφράζουν δικές τους επιθυμίες και σχέδια ή αν παίζεται κάποιο ευρύτερο παιχνίδι πίσω από τις πλάτες της χώρας μας.

Ο επικεφαλής της Ευρωπαικής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ και η Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Κράμπ Καρενμπάουερ αποκαλύφθηκαν για τα φιλοτουρκικά τους αισθήματα και πόσο πολύ υπολογίζουν τον Ταγίπ  Ερντογάν, σε αντίθεση με όσα δημόσια λέγονται από το Βερολίνο.

Από τον αποκαλυπτικό διάλογο είναι ξεκάθαρη η φιλική διάθεση προς τις θέσεις που αναπτύσσει η Άγκυρρα, μιας και ο ευρωπαίος διπλωμάτης ( που υποτίθεται υπερασπίζεται τις ελληνικές θέσεις) «υιοθετεί» τα όσα λένε οι Τούρκοι περί αναξιοπιστίας, χωρίς να αναφέρει λέξη πως πρόκειται για ανακρίβεια και στα πλαίσια της διαρκούς τουρκικής προκλητικότητας.Μάλιστα φαίνεται από τον τρόπο που  σχολιάζει να διαφωνεί και αυτός με την Συμφωνία Ελλάδας Αιγύπτου.

Μιλούν κάποια δευτερόλεπτα και δεν ακούγεται λέξη άσχημη για την Τουρκία, ενώ  εμάς μας θεωρούν εύκολους κατά την Γερμανίδα ΥΠΑΜ. «Εκνευρισμένοι», είναι το μόνο που βρίσκουν να πουν για μια χώρα τρομοκράτη που απειλεί ευρωπαϊκά σύνορα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Γερμανίδα συμφωνεί με τα λεγόμενα του Μπορέλ και τον ενημερώνει οτι η καγκελάριος Μέρκελ θα ενημερώσει τον Τούρκο πρόεδρο την Παρασκευή. «Θα ενημερώσει», έτσι απλά σαν να πρόκειται για κάποιον συνέταιρο, που πρέπει να μάθει κάποια γεγονότα.

Ακολουθεί ο ακριβής διάλογος Μπορέλ-Γερμανίδας ΥΠΑΜ:

Ζοζέπ Μπορέλ: Πως ήταν;

Γερμανίδα ΥΠΑΜ: Δύσκολα. Λίγι ποιο εύκολα με τους Έλληνες, αλλά πολύ δύσκολα με τους Τούρκους.

Ζοζέπ Μπορέλ: Οι Τούρκοι είναι εξοργισμένοι με την συμφωνία με την Αίγυπτο.

Γερμανίδα ΥΠΑΜ: Ναι, ναι….

Ζοζέπ Μπορέλ: Θεωρούν ότι οι Έλληνες είναι αναξιόπιστοι.

Γερμανίδα ΥΠΑΜ: Θα ενημερώσει η Άνγκελα Μέρκελ τον Πρόεδρο Ερντογάν, την Παρασκευή.

Το βέβαιο είναι ότι στην Ευρώπη δεν μας αγαπάνε όλοι……

 
Σχολιάστε