OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Συνεχίζει το ταξίδι της παραβατικότητας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου,το Oruc Reis

Συνεχίζει την προκλητική πλεύση του για μια ακόμη ημέρα το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis , συνοδευόμενο από πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού. Χθες εισήλθε εκ νέου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και λίγο μετά τη 1.00 τα ξημερώματα εξήλθε και μπήκε στην περιοχή της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κινείται με σταθερή ταχύτητα 4 κόμβων και κατεύθυνση βορειοανατολική. Χρειάζεται περίπου 15 ναυτικά μίλια για να εξέλθει της οριοθετημένης με παράνομη NAVTEX θαλάσσιας περιοχής, κάτι που αν συμβεί δεν θα είναι η πρώτη φορά. Το είχε κάνει και την περασμένη Τετάρτη, οπότε κι έκανε αναστροφή για να ακολουθήσει και πάλι την ίδια διαδρομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται ότι έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά το πλήρωμα του πλοίου με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν αφού έχει κυματισμό πάνω από δύο μέτρα, ενώ ψυχολογικά η υπόθεση με τον εμβολισμό του Κεμάλ Ρεις έχει δημιουργήσει προβληματισμό και ανασφάλεια.

Οι ελληνικές δυνάμεις, του Πολεμικού  Ναυτικού  βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη στην περιοχή και συνεχίζουν την στενή παρακολούθηση του Oruc Reis και της συνοδείας του. Όπως λένε στρατιωτικές πηγές είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επισκέπτεται την Κύπρο όπου θα έχει συνεργασία για τις εξελίξεις, με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον ομόλογο του Νίκο Χριστοδουλίδη.

Σχετικά Άρθρα

Μικροπλαστικά – Νανοπλαστικά: Ο κρυφός κίνδυνος που απειλεί σοβαρά την υγεία μας

otavoice

Ισραήλ: Συνεδριάζει εκ νέου το πολεμικό συμβούλιο – Θα υπάρξει απάντηση, διαμηνύουν

otavoice

Ντουμπάι: Απίστευτες εικόνες από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν δρόμοι

otavoice

Τι κρύβεται πίσω από τους μαζικούς βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

otavoice

Τραγωδία στον Πειραιά: Κατέρρευσε κτίριο – Νεκρός 31χρονος αστυνομικός

otavoice

Αρχαία Ολυμπία η Τελετή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για την Ολυμπιάδα 2024

otavoice