Στο κόκκινο η Ισπανία 3.650 κρούσματα- Υγειονομικές αρχές: «Μείνετε στα σπίτια σας»

Στο κόκκινο η Ισπανία από τα χιλιάδες κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Έντονη ανησυχία στις ισπανικές αρχές που φοβούνται μια νέα έξαρση της πανδημίας στη χώρα.

Οι αρχές της Μαδρίτης συνέστησαν στους κατοίκους των περιοχών, που καταγράφουν υψηλά επίπεδα κρουσμάτων νέου κορονοϊού να μείνουν στα σπίτια τους, καθώς κατέγραψε τις τελευταίες 24 ώρες περισσότερα από 3.000 νέα κρούσματα, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα.

Η χώρα κατέγραψε 3.650 κρούσματα νέου κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, με το σύνολο των μολύνσεων να ανέρχεται πλέον σε 386.054. Με 1.199 κρούσματα, η Μαδρίτη καταμετρά σχεδόν το ένα τρίτο των νέων κρουσμάτων.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής των υπηρεσιών Υγείας της περιφέρειας Αντόνιο Θαπατέρο προέτρεψε τους πολίτες να αποφεύγουν τα μη αναγκαία ταξίδια και τις περιττές συναντήσεις και τόνισε πως οι πολίτες στις πλέον πληγείσες συνοικίες θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους, αν και απέκλεισε προς το παρόν την επιβολή υποχρεωτικής καραντίνας. «Αν και ανησυχούμε, δεν πιστεύω ότι η κατάσταση απαιτεί στοχευμένα lockdowns», είπε σε δημοσιογράφους.
Σχολιάστε