Στη Λιβύη εκτάκτως ο Ακάρ- Ετοιμάζουν επίθεση αναφέρει ο Χαφτάρ

Εκτάκτως στη Λιβύη μετέβη ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ συνοδευόμενος από το αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της επανεξέτασης των δραστηριοτήτων των δύο χωρών,  βάσει του παράνομου μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψαν τον περασμένο Νοέμβριο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το CNN Turk στη συνάντηση παρευρέθηκαν και ο υπουργός Άμυνας του Κατάρ Khalid bin Mohammed al-Atiyya, καθώς και ο υφυπουργός Άμυνας της Λιβύης, Saladin al-Nimrush. Νωρίτερα υπήρξε επικοινωνία του Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν με βασικό θέμα την Λιβύη, κάτι που δείχνει αυξημένη κινητικότητα.

Η συνάντηση προκάλεσε αντίδραση στον Εθνικό Λιβυκό Στρατό, του Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει πως σχεδιάζουν για επίθεση που θα έχει ως στόχο  τις εγκαταστάσεις πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, με ανάρτηση στον ανεπίσημο λογαριασμό του ΕΛΣ, αναφέρουν πως «διαρροές πληροφοριών από τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας της Τουρκίας και του Κατάρ στην Τρίπολη, καθώς έχουν εκφράσει την ανάγκη να επιτεθούν και να πάρουν τις εγκαταστάσεις πετρελαίου σε μια γρήγορη επίθεση, ελπίζοντας ότι θα πιάσει »στον ύπνο» τον Λιβυκό Στρατό δεν θα δώσει στην Αίγυπτο αρκετό χρόνο να αντιδράσει».
Σχολιάστε