Σοκ στη Γαλλία: 7.379 κρούσματα σε μια ημέρα -Αρνητικό ρεκόρ από την άρση του lockdown

Σοκ στην Γαλλία έχει προκαλέσει η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Με καταιγιστικούς ρυθμούς η διασπορά σε όλη τη χώρα διευρύνεται καταγράφοντας καθημερινά νέα αρνητικά ρεκόρ.

Από τις 11 Μαϊου που βγήκε η χώρα από το καθεστώς του γενικού lockdown η κατάσταση είχε ομαλοποιηθεί με εξαιρετικά μικρούς αριθμούς περιστατικών μολύνσεων, ενώ οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές είχαν κυριολεκτικά μηδενιστεί.

Όμως πλέον η εικόνα είναι διαφορετική. Χιλιάδες νέα κρούσματα εντοπίζονται καθημερινά από τους ελέγχους δείγμα της επιθετικότητας μετάδοσης που διατηρεί ο ιός.

Χθες σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων, αφού ανακοινώθηκαν από τις αρχές 7.379 κρούσματα σε μια ημέρα, η μεγαλύτερη τιμή από τις 11 Μαϊου που σταμάτησε το lockdown. Συνολικά έχουν καταγραφεί 267.077 κρούσματα και 30.596 θάνατοι από την αρχή της επιδημιολογικής κρίσης. Επίσης 387 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Οι γαλλικές αρχές έχουν σημάνει συναγερμό, παίρνοντας νέα μέτρα  και εξετάζοντας την διεύρυνση τους.

Τα νέα κρούσματα αφορούν κυρίως νέους ηλικίας από 20 έως 40 ετών, που μολύνθηκαν  συμμετέχοντας σε διάφορα πάρτι, ωστόσο, παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων και μεταξύ των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας, ανέφερε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, αποκλείοντας όμως την πιθανότητα μιας νέας γενικής καραντίνας στη Γαλλία.
Σχολιάστε