OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ: «Φοβάμαι ότι μέχρι αρχές Σεπτέμβρη τα κρούσματα θα αυξηθούν».

Την έντονη ανησυχία της ότι  τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα θα αυξηθούν  το επόμενο διάστημα εξέφρασε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ και αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ, Ματίνα Παγώνη. Συγκεκριμένα η κ. Παγώνη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή στο Mega, ανέφερε  πως: «Φοβάμαι ότι μέχρι αρχές Σεπτέμβρη θα αυξηθούν». Ο φόβος αυτός, σύμφωνα με την ίδια, έγκειται στην επιστροφή των εκδρομέων από τους τουριστικούς προορισμούς.

«Γι’ αυτό η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη έχουν τα περισσότερα κρούσματα. Όταν κάποιος επιστρέφει από ένα νησί πρέπει να φοράει τη μάσκα του. Τη φοράει για εφτά μέρες συνεχόμενα και προσπαθεί να μην είναι σε επαφή με κόσμο. Ο ίδιος θα προφυλάξει τον εαυτό του και τους υπόλοιπους» είπε. Η κ. Παγώνη ανέφερε επίσης ότι κανένας δεν είναι άτρωτος στον ιό και θα πρέπει να υπάρχει πολύ μεγάλη προσοχή από όλους.

Κάναμε μεγάλο αγώνα μέχρι σήμερα αλλά δεν θέλουμε να γίνουμε σαν τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ανέφερε.

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι θα πρέπει να τηρούνται με μεγάλη προσοχή τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί, καθώς, εκτός από την υγεία, επηρεάζεται και η οικονομία. Όλος ο αγώνας που έχει γίνει τον προηγούμενο καιρό δεν πρέπει να πάει χαμένος. «Τα περισσότερα νησιά ζουν από το καλοκαίρι» τόνισε.

Αναφερόμενη στα κρούσματα στο υγειονομικό προσωπικό, η κ. Παγώνη επισήμανε πως είναι λογικό να νοσούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. «Είναι πολύ λογικό όταν βρίσκεσαι σε ένα νοσοκομείο αναφοράς. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν και κάποιοι που θα νοσήσουν». Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων η πρόεδρος δήλωσε ότι αυτά πρέπει να ανοίξουν κανονικά, αλλά με αυστηρά μέτρα ασφαλείας. «Το θέμα των σχολείων είναι πολύ σοβαρό. Είναι μια δύσκολη περίοδος με ειδικές συνθήκες».

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Πήλιο, ποιες περιοχές κινδυνεύουν – Live η πορεία των φαινομένων

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice