Πούτιν-Ερντογάν: Οι συνέταιροι τα είπαν τηλεφωνικά-Σε κοινή γραμμή η αρκούδα με τον τρομοκράτη

Τα συνεταιράκια είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για να επιβεβαιώσουν τους άρρηκτους δεσμούς τους και να στείλουν μήνυμα στη Δύση. Βλαντιμίρ  Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησαν για τα πάντα αλλά για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο δεν ειπώθηκε το παραμικρό.

Ο Ρώσος πρόεδρος που ποντάρει στην συνεργασία με την Άγκυρα και έχει εισβάλει από κοινού σε στρατηγικής σημασίας περιοχές, όπως η Συρία και η Λιβυή, δεν αξιολογεί τις παραβιάσεις της ελληνικής κυριαρχίας και την καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου, κλείνει προκλητικά τα μάτια και παραμένει σταθερά στο πλευρό του τρομοκράτη Ερντογάν. Το ίδιο έπραξε και στην βεβήλωση της Αγίας Σοφίας.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης  το Κρεμλίνο επεσήμανε ότι η συνομιλία τους επικεντρώθηκε στην κρίση στη Λιβύη και οι δύο ηγέτες επεσήμαναν την ανάγκη να κάνουν τις ενέργειας για μία βιώσιμη ανακωχή.Επίσης, στην ανακοίνωση αναφερόταν ότι τόσο ο Πούτιν όσο και ο Ερντογάν συμφώνησαν να ενισχύσουν τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία μετά τις αναφορές ότι περίπολος των δυνάμεων των δύο χωρών χτυπήθηκε από έκρηξη στην Ιντλίμπ.

Ακόμη η ατζέντα της επικοινωνίας τους , σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, περιείχε τους τρόπους εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων σε τομείς όπως ο τουρισμός, οι μεταφορές, η ενέργεια και η οικονομία, ενώ έγινε συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις όσον αφορά τον κορωνοϊό.

 
Σχολιάστε