Πέτσας: Οριστικό – Στις 7 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία

Στις 7 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξη του στο κανάλι ΟΡΕΝ. Ταυτόχρονα τόνισε ότι είναι  σημαντικό να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και πως καταβάλλονται προσπάθειες να μπούμε στο Φθινόπωρο με όσο δυνατόν καλύτερες συνθήκες..

«Έχει κλειδώσει η ημερομηνία. Όσο κι αν αναβληθεί μια δύσκολη απόφαση, δεν αλλάζει το αποτέλεσμα» επεσήμανε  και είπε πως  «έχουμε μια χρονιά μπροστά μας που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, στις 7 του μήνα και θα έχουμε ξανά να αντιμετωπίσουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις. Να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας με τα οποία να δώσουμε την εικόνα στα παιδιά…».

Ο κ Πέτσας ξεκαθάρισε: «…ότι αν τηρούμε τις αποστάσεις όσο μπορούμε, γιατί για τα παιδιά είναι πιο δύσκολο ακόμα να το καταλάβουνε, να πλένουμε τα χέρια μας και εκεί που θα πρέπει, εκτός σχολείου όπου είμαστε ή και εντός όπου χρειάζεται να φοράμε τη μάσκα».«Αυτό είναι το βασικό στοιχείο που θα μας προστατέψει από τη διασπορά του ιού στο σχολικό περιβάλλον» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι η 7η Σεπτεμβρίου για το άνοιγμα των σχολείων έχει «κλειδώσει», αλλά και πως η κυβέρνηση εργάζεται από τώρα μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου για την αναστροφή της αύξησης των κρουσμάτων, «προκειμένου να μπούμε στο Φθινόπωρο με όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες». «Τα τοπικά lockdowns είναι στην ατζέντα από την αρχή» τόνισε σε περίπτωση έξαρσης των κρουσμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές.
Σχολιάστε