Οι Τούρκοι στοχοποιούν και τη Θράκη- Θέτουν θέμα «μειονότητας» και μουφτήδων

Η Τουρκία ξεδιπλώνει το σχέδιο της πλήρους αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στα πλαίσια της ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας , όπως επανειλημμένως έχει πει ο παρανοϊκός Ερντογάν και υψηλόβαθμα μέλη του καθεστώτος της Άγκυρας. Τώρα θέτουν ευθέως και θέμα Θράκης, βάζοντας στο τραπέζι την «μειονότητα» που προσπαθούν να της δώσουν εθνική ταυτότητα για να αμφισβητήσουν τα ελληνικά εδάφη.

Βέβαια έχουν φροντίσει τα τσιράκια τους στη Θράκη οι υπάλληλοι της Άγκυρας και ένα τσούρμο από πράκτορες της ΜΙΤ μέσω του μειονοτικού κόμματος που δημιούργησαν του DEB, το οποίο ευθέως αυτοπροσδιορίζεται ως τουρκικό και θέτει ζητήματα τουρκικής μειονότητας στη  Θράκη , ανακαλύπτοντας μάλιστα και ζητήματα καταπάτησης των δικαιωμάτων τους.

Ενορχηστρωτής της τουρκικής προπαγάνδας στη Θράκη το προξενείο της Κομοτηνής που λειτουργεί με δικούς του νόμους και έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε όλο το μουσουλμανικό στοιχείο με μεθόδους σκοτεινούς και βρώμικους.

Σε μια ακόμη προκλητική συνέντευξη προχώρησε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραΐμ Καλίν στην Hurriyet αναφέροντας  μεταξύ άλλων ότι οι διαφορές της Άγκυρας με την Αθήνα δεν έχουν να κάνουν μόνο με την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο αλλά και με την “τουρκική μειονότητα” και με την επιλογή μουφτήδων.

“Η Τουρκία δεν δίνει σημασία στις απειλές και στις κυρώσεις που θα έρθουν από την Ελλάδα ή από άλλη χώρα. Στην πραγματικότητα είχαμε φέρει σε καλό σημείο το θέμα με την Ελλάδα. Όμως μόλις θα κάναμε την ανακοίνωση για διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας , η Ελλάδα ανακοίνωσε πως συμφώνησε με την Αίγυπτο και τορπίλισε όλη τη διαδικασία. Εκεί προέκυψε μία σοβαρή κρίση εμπιστοσύνης. Με την στάση αυτή της Ελλάδας προέκυψε μία να φάση. Διότι εκεί στέκεται η συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο, δεν είναι δυνατόν να κινηθούμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα”, είπε ο Ιμπραΐμ Καλίν.

“Τις διαφορές μας μπορούμε να τις λύσουμε μεταξύ μας όμως αυτό δεν σημαίνει πως η Τουρκία θα κάνει πίσω ή θα κάνει υποχωρήσεις στα δίκαια δικαιώματα της. Η Ελλάδα εργαλειοποιεί την Ε.Ε και αυτό είναι μια λανθασμένη στρατηγική. Το να προσπαθείς να λύσεις τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας βάζοντας την Ε.Ε ως εργαλείο είναι μια προσέγγιση που από το ξεκίνημα της είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Η Ελλάδα θα πρέπει να ξεφύγει από την στρατηγική αυτή και να σταματήσει τις μαξιμαλιστικές της απαιτήσεις. Εμείς μπορούμε να επιλύσουμε τα μεταξύ μας προβλήματα. Τα θέματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας δεν είναι μόνο η Ανατολική Μεσόγειος και το Αιγαίο. Υπάρχουν θέματα όπως τα προβλήματα της ‘μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας’ στην Ελλάδα και η επιλογή των μουφτήδων μέσω εκλογών. Οι ελληνικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα δεν έκαναν βήματα που να ικανοποιούν τις βασικές ελευθερίες και δικαιώματα. Στο ζήτημα της μετατροπής του Καριγιέ Τζαμί ( Μονή της Χώρας) σε τέμενος και πάλι, είδαμε τις δηλώσεις της Προέδρου της Ελλάδας. Αυτά δεν βοηθούν”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Ερντογάν και πρόσθεσε:“Διαπιστώνουμε πως η Ελλάδα πολλές φορές φέρνει στην επικαιρότητα τις μαξιμαλιστικές της θέσεις για τα νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο. Για να υπάρχει το κατάλληλο κλίμα και οι κατάλληλες συνθήκες για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες θα πρέπει να εγκαταλείψουν αυτές τις θέσεις. Κυκλοφορούν έναν χάρτη που τον ονομάζουν χάρτη της Σεβίλλης. Εμείς από την αρχή αρνούμαστε αυτόν τον χάρτη. Δεν έχει καμία νομική, πολιτική ισχύ. Αυτός ο χάρτης έχει μόνο τις ελληνικές θέσεις. Εμείς θέλουμε το Αιγαίο και η Μεσόγειος να γίνουν θάλασσες ειρήνης. Και επιθυμούμε οι φυσικοί πόροι που θα προκύψουν από εκεί να διατεθούν σε όλους. Όταν το λέμε αυτό τονίζουμε πως δεν θα υποχωρήσουμε από τα συμφέροντα και τα δικαιώματα μας. Με την Ελλάδα πάντα θα μπορούσαν να υπάρχουν διαβουλεύσεις. Διμερείς, ίσως με Ε.Ε ή μέσω χωρών ανατολικής Μεσογείου. Δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα κανενός, όμως δεν θα επιτρέψουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματα μας”.

Εγκλήματα δεκαετιών στη Θράκη που τα φωνάζουμε αλλά το πολιτικό σύστημα των Αθηνών κοίταζε πως θα υφαρπάξει την εξουσία και πως θα είναι αρεστό στα μεγάλα κέντρα.Όταν αφήνατε να αλωνίζουν στη Θράκη οι πράκτορες της ΜΙΤ , όταν αφήνετε να μιλούν για τουρκική μειονότητα, όταν αφήνατε τον Ερντογάν να περιοδεύει σαν τοποτηρητής στα χωριά της Θράκης, όταν αφήνατε την ZIRAT να εξαγοράζει τα πάντα  …. ξυπνήστε γιατί έρχονται χειρότερα και τα κάστρα πάντα πέφτουν από μέσα.

Πηγή πληροφοριών: hurriyet.com.tr
Σχολιάστε