Ντοκουμέντο: Η «πληγωμένη» τουρκική φρεγάτα από το «φιλικό χάδι» της Λήμνος

Καταρρίπτεται ακόμη μια φορά η τουρκική προπαγάνδα με την δημοσίευση φωτογραφίας από την «πληγωμένη» τουρκική φρεγάτα. Το ντοκουμέντο που έρχεται στην δημοσιότητα αποτυπώνει το μεγάλο ρήγμα που υπέστη η τουρκική φρεγάτα Κεμάλ Ρέις, μετά την πρόσκρουση που είχε με την ελληνική φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ, κατά την διάρκεια επιθετικών ελιγμών του τουρκικού πολεμικού πλοίου.

Το περιστατικό συνέβη όταν η φρεγάτα Λήμνος επιχειρούσε να πλεύσει κοντά στο ερευνητικό σκάφος Oruc Reis για να διενεργήσει αναγνωριστική αποστολή και ο κυβερνήτης της τουρκικής φρεγάτας κατευθύνθηκε εναντίον της με πρόθεση να παρενοχλήσει την πορεία της.

Ο έμπειρος κυβερνήτης της ΛΗΜΝΟΣ αντιλήφθηκε τις προθέσεις της τουρκικής φρεγάτας αντπέδρασε με ψυχραιμία και ναυτοσύνη , έκανε κράτει τις μηχανές, με αποτέλεσμα το Κεμάλ Ρέις με την ταχύτητα που είχε πάρει να περάσει από μπροστά. Ακαριαία ο Έλληνας αξιωματικός  έδωσε εντολή για κίνηση πρόσω,με αποτέλεσμα η φρεγάτα Λήμνος να εμβολίσει τους Τούρκους πίσω δεξιά, στην πρύμνη.

Αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην φωτογραφία όπου φαίνεται από την τουρκική φρεγάτα να κρέμονται καλώδια στο σημείο πρόσκρουσης και όπως λένε ειδικοί αυτό σημαίνει  ότι η πλώρη της ΛΗΜΝΟΣ μπήκε 2,5 με 3 μέτρα μέσα, στο σκαρί της τουρκικής φρεγάτας, προκαλώντας σοβαρές ζημιές.

Άλλωστε η άμεση απόσυρση της Κεμάλ Ρέις από το πεδίο των επιχειρήσεων επιβεβαιώνει την έκταση των ζημιών που υπέστη.
Σχολιάστε