Νέα γραφικότητα Τράμπ- Εγκωμιάζει Ερντογάν για να την βγεί στον Μπάιντεν

Σε μια ακόμη επίδειξη πολιτικής μετριότητας και αστάθειας προέβη ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ, πλέκοντας το εγκώμιο του παρανοϊκού τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ο λόγος που τον οδήγησε σε μια τέτοια ενέργεια που υποβαθμίζει το θεσμό του Προέδρου των ΗΠΑ.

Θέλοντας να απαντήσει αντιπολιτευτικά  στο ξέσπασμα του διεκδικητή και εν δυνάμει προέδρου Τζο Μπάιντεν κατά του Τούρκου προέδρου τον Δεκέμβριο του 2019, μπροστά σε στελέχη των New York Times που τον είχε  αποκαλέσει αυταρχικό, πέρασε στο άλλο άκρο και μεταμορφώθηκε σε διαφημιστή του Ερντογάν.

Όπως σημείωσε ο Τραμπ σε δηλώσεις του στo Fox, «ας το παραδεχτούμε, ο Τζο έχει πυροβοληθεί. Έχεις να κάνει με ανθρώπους που είναι πολύ έξυπνοι. Έχεις να κάνεις με σκακιστές παγκόσμιας κλάσης ανάμεσα στους ηγέτες αυτών των χωρών. Τους ξέρω όλους. Τα πάμε πολύ καλά με όλους αυτούς, τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Δεν μπορείς να έχεις (σσ για Πρόεδρο) έναν τύπο που δεν ξέρει πού βρίσκεται. Δεν μπορείς να έχεις έναν τύπο που φοβάται να φύγει από το υπόγειό του επειδή δεν μπορεί να μιλήσει άλλο. Και εδώ που τα λέμε στα καλύτερά του δεν ήταν και τόσο καλός». Επίσης, ο Τράμπ κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην τον ψηφίσουν επειδή τον λυπούνται επειδή μπορεί να καταλήξουν με αντιπρόεδρο της Καμάλα Χάρις, την οποία ο Τραμπ αποκάλεσε καταστροφή.

Ο Τραμπ θέλοντας να δείξει ότι έχει μεγάλη επιρροή είπε, στο Fox News ότι οι ηγέτες τον κάλεσαν την προηγούμενη εβδομάδα ζητώντας του να μιλήσει με τον Ερντογάν: «Είσαι ο μόνος που θα ακούσει, δεν ακούει εμάς» είπε ο Τραμπ ότι του είπαν οι ηγέτες των χωρών.
Μόνο που ο Τράμπ ξεχνά τι έχει πράξει ο παρανοικός εκφραστής του Ισλάμ, τις απειλές που έχει εκτοξεύσει στη Δύση , τα εγκλήματα που έχει διαπράξει , τις εισβολές σε τρίτες χώρες , όπως η Συρία και η Λιβύη και τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Ξεχνάει ο τεξανός κάουμπου τη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας, την κατάργηση των δημοκρατικών λειτουργιών στη χώρα που ονειρεύεται να φέρει την άνοιξη του Ισλάμ.
Αυτή η αλλοπρόσαλλη εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και η στήριξη Μέρκελ-Πούτιν οδήγησαν τον Ερντογάν να αποθρασυνθεί και να επιδιώκει να αναγορευτεί σε ρυθμιστή της περιοχής, αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.Σχολιάστε