Μεγάλη πυρκαγιά στη Μάνη- Συναγερμός στις πυροσβεστικές δυνάμεις

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα σε δασική έκταση στην περιοχή Λαγκαδά στην Ανατολική Μάνη και άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Αυτή την ώρα επιχειρούν 53 πυροσβέστες με 17 οχήματα, δυο πεζοπόρα τμήματα και συνδράμουν υδροφόρες των ΟΤΑ. Ισχυρές εναέριες δυνάμεις από 4 αεροσκάφη καναντέρ και 5 ελικόπτερα επιχειρούν με συνεχείς ρίψεις νερού.

Προληπτική εκκένωση τριών οικισμών

Λίγο πριν τις 14.00 το πύρινο μέτωπο έσπασε στα δύο. Το ένα μέτωπο κινείται προς το βουνό και δεν ανησυχεί την Πυροσβεστική, αλλά το δεύτερο έχει φορά προς τους οικισμούς που βρίσκονται κοντά στη Νεάπολη. Προληπτικά δόθηκε εντολή για εκκένωση τριών οικισμών Βάχος, Γέρμα και Δροσοπηγή. Σύμφωνα με πληροφορίες κλειστός είναι ο επαρχιακός δρόμος Γυθείου – Αερόπολης και η κίνηση των οχημάτων γίνεται μέσω παρακαμπτήριων οδών.

Για την ώρα, όπως επισημαίνει η Πυροσβεστική δεν υπάρχει κίνδυνος. Ένα πυκνό σύννεφο καπνού έχει σκεπάσει την περιοχή κοντά στο μέτωπο της φωτιάς. Σύμφωνα με την πυροσβεστική το μέτωπο βρίσκεται ανάμεσα στο Γύθειο και την Αρεόπολη στην περιοχή Δρακουλιάνικα. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη ώστε η φωτιά να μην απειλήσει κατοικημένες περιοχές. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν δυσκολεύουν το έργο τους.

Με εντολή του Αρχηγού ΠΣ Αντιστρατήγου Στ. Κολοκούρη, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ μεταβαίνει στην περιοχή για την άμεση διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

 
Σχολιάστε