«Ξήλωσαν» την διοικήτρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, που κάλεσε σε απολογία τον καθηγητή Γώγο

Σε παραίτηση οδηγήθηκε  η διοικήτρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Παναγούλα Μαμή, η οποία είχε καλέσει σε απολογία τον καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπο Γώγο. μετά τον σάλο που δημιούργησε η πρωτοφανή πράξη της κατά του διακεκριμένου επιστήμονα και μέλους της επιτροπής του ΕΟΔΥ.

Η  Διοικήτρια του Νοσοκομείου του Ρίου είχε καλέσει  σε απολογία τον Καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολόγο κο Χαράλαμπο Γώγο επειδή αποδέχθηκε πρόσκληση του Δημάρχου Πατρέων και ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την πορεία του κορονοϊού στην περιοχή και γενικότερα στη χώρα.  Στην κλήση έκανε αναφορά  για  επιβολή πειθαρχικών  κυρώσεων στον Καθηγητή που είναι επιφορτισμένος με το καθήκον της ενημέρωσης αφού είναι Συντονιστής του Νοσοκομείου για την αντιμετώπιση των περιστατικών κορονοϊού και είναι μέλος της Ειδική Επιτροπής του ΕΟΔΥ, που συμβουλεύει την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η απόφαση της Διοικήτριας πρόσβαλε επίσης το κύρος της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχε κληθεί να σηκώσει σημαντικό βάρος για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού και η άρνηση ενημέρωσης είναι ενάντια σε κάθε λογική. Το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να κάνει δεκτή την παραίτηση της κ. Μαμή και να προχωρήσει στην αντικατάσταση της.
Σχολιάστε