Κεραμέως: «Δεν θα είναι υποχρεωτική η μάσκα στα προαύλια των σχολείων»

Διευκρινήσεις για τη χρήση της μάσκας έδωσε η υπουργός Παιδείας,που όμως δημιουργούν μια σύγχυση ως προς την αποτελεσματικότητα των μέτρων μιας και ανέφερε ότι η χρήση μάσκας στα σχολεία δεν θα είναι υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων. Όμως εκεί παρατηρείται συγχρωτισμός στα σχολεία όπου οι μικροί μαθητές έρχονται σε άμεση επαφή μεταξύ τους. 

 

Συγκεκριμένα και ενώ αναμένεται στις 7 Σεπτεμβρίου να ανοίξουν τα σχολεία, με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να πρέπει να φορούν μάσκα ως μέσο προστασίας από τον κορονοϊό, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Open, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, είπε ότι η μάσκα είναι μία ασπίδα για την υγεία των παιδιών. Παράλληλα αποκάλυψε ότι οι μαθητές δε θα είναι υποχρεωμένοι να τη φορούν όλη των ώρα στο σχολείο, αλλά μόνο στους εσωτερικούς χώρους. Δηλαδή στο προαύλιο, τα παιδιά μπορούν να κάνουν το διάλειμμα τους χωρίς τις μάσκες τους. Επίσης, μάσκα δε θα φοράνε την ώρα της γυμναστικής.

«Η χρήση της μάσκας θα είναι στους εσωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς θα είναι μόνο αν υπάρχει συνωστισμός. Στους εξωτερικούς, στη γυμναστική ή στα διαλείμματα κ.ο.κ. δε θα χρειάζεται τα παιδιά, οποιασδήποτε ηλικίας να φοράνε μάσκα» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Κεραμέως.

Ως προς την προμήθεια της μάσκας, η υπουργός Παιδείας ανέφερε για ακόμα μία φορά, ότι η αγορά της μάσκας θα είναι ευθύνη των γονέων και το κράτος αυτό το έξοδο δε θα το καλύπτει. «Η μάσκα είναι ένα προσωπικό αντικείμενο που θωρακίζει τον καθένα από μας. Είναι ευθύνη του καθενός να προμηθεύσει μία υφασμάτινη μάσκα η οποία μπορεί να πλένεται».  Τέλος, είπε ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα υπάρξουν οδηγίες από τους ειδικούς, τόσο για το ποιες μάσκες είναι ενδεδειγμένες όσο για το πώς θα πρέπει να τις χρησιμοποιούν τα παιδιά.

Μάσκα και στο νηπιαγωγείο:

Οι ειδικοί της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, έκαναν εισήγηση προς το υπουργείο, ούτως ώστε να φορούν μάσκα οι μαθητές και στο νηπιαγωγείο. «Την αποδεχόμαστε» είπε η υπουργός στο δελτίο του ALPHA, τονίζοντας ότι οι επιμέρους λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα. Όπως σημείωσε η πρόταση των ειδικών είναι να δοθεί βάρος στην εκπαίδευση της χρήσης μάσκας στους μαθητές της μικρής ηλικίας.

Όσον αφορά τα πανεπιστήμια η κυρία Κεραμέως είπε ότι οι φοιτητές θα επιστρέψουν στα έδρανα με τη διευκρίνηση ότι «οι θεωρητικές διαλέξεις μέχρι 50 άτομα αλλά οι μεγάλες διαλέξεις θα γίνονται εξ αποστάσεως». Ως προς το άνοιγμα των σχολείων είπε ότι τα μέτρα θα επικαιροποιηθούν εάν υπάρξει ανάγκη όπως συνέβη και στο πρώτο διάστημα της επιδημίας στην Ελλάδα.

Πηγή pagenews.gr
Σχολιάστε