Καμιά αλλαγή στάσης: Νέα τουρκική NAVTEX – Συνεχίζει το Oruc Reis

Μπορεί να σημειώνεται έντονη διπλωματική κινητικότητα και να μιλάνε για αποκλιμάκωση οι ηγέτες της Δύσης, αλλά η Τουρκία παρόλα τα τηλεφωνήματα συνεχίζει την απρόκλητη στάση της στην Ανατολική Μεσόγειο. Σήμερα η Τουρκία  ανακοίνωσε μια νέα NAVTEX στην Ανατολική Μεσόγειο , όπου θα πραγματοποιήσει άσκηση με πυρά  από 1 έως 2 Σεπτεμβρίου.Η νέα Navtex περιλαμβάνει ένα νέο τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της κυπριακής ΑΟΖ, ξεκινώντας ακριβώς από το σημείο που οριοθετείται το ανατολικό άκρο της συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

Όσο οι πιέσεις της Δύσης θα παραμένουν λεκτικές η τουρκική πλευρά θα συνεχίζει το παιχνίδι της έντασης. Ο Ερντογάν έχει ανοίξει ένα δρόμο χωρίς επιστροφή. Αν δεν σταματήσουν να κρύβονται και να πάρουν θέση, η κατάληξη θα είναι μη ελέγξιμη …. Διαλέξτε ή με την Ελλάδα ή με τον τρομοκράτη του Ισλάμ.

Χουλουσί Ακάρ: Το Oruc Reis θα συνεχίσει να κάνει έρευνες, δεν υπάρχει καμιά διακοπή

«Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα μας. Έχουμε τη δύναμη και τη θέληση και το λέμε και σήμερα. Θα συνεχίσουμε τις σεισμικές έρευνες όσο χρειαστεί μέχρι ολοκληρωθούν όλες. Δεν υπάρχει κάποιο χρονικό όριο ή περιορισμός. Εμείς ασκούμε τα δικαιώματα μας, κάνουμε συγκεκριμένες τεχνολογικές εργασίες εκεί. Όσο χρειαστεί εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τις έρευνες. Το υπουργείο Ενέργειας κάνει τις εργασίες κι εμείς ως Ένοπλες Δυνάμεις είμαστε εκεί. Δεν έχει καμία διακοπή» ξεκαθάρισε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ τοποθετούμενος για την  συνέχιση ή μη της παρουσίας του Oruc Reis στην περιοχή.

Επιπροσθέτως η τουρκική Υeni Safak μετέδωσε πως το σεισμογραφικό αναμένεται να συνεχίσει τις δραστηριότητές του χωρίς να επιστρέψει στο λιμάνι. «Οι προγραμματισμένες ερευνητικές δραστηριότητες του Oruç Reis στο πλαίσιο της τρέχουσας Navtex και τις νέες Navtex που θα ανακοινωθούν στο μέλλον θα επεκταθούν μέχρι τα τέλη των ελληνικών χωρικών υδάτων νότια του νησιού Καστελλόριζο και δυτικά του νησιού της Ρόδου» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Η νέα τουρκική NAVTEX που εκδόθηκε από τον σταθμό της Αττάλειας.
Σχολιάστε