OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Φονική επέλαση του τυφώνα Laura από Λουιζιάνα-Τέξας, με 14 νεκρούς και σημαντικές καταστροφές

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα του κυκλώνα Laura, στις πολιτείες Λουιζιάνα και Τέξας, στις νότιες ΗΠΑ, ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή οι αρχές και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο κυβερνήτης της Λουιζιάνας Τζον Μπελ Έντουαρντς επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πολιτεία αυτη, οι μισοί από τους οποίους από το μονοξείδιο του άνθρακα που εκλύθηκε από φορητές γεννήτριες τις οποίες χρησιμοποίησαν σε εσωτερικούς χώρους λόγω των διακοπών που σημειώθηκαν στην ηλεκτροδότηση. Άλλοι τέσσερις θάνατοι αναφέρθηκαν από πτώσεις δέντρων, ενώ ένας άνδρας πνίγηκε ενώ βρισκόταν στη βάρκα του.

«Μπορούμε να νιώσουμε ανακούφιση σε μεγάλο βαθμό», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο κυβερνήτης Τζον Μπελ Έντουαρντς, υπογραμμίζοντας πως η Πολιτεία του διέφυγε τις «καταστροφές» που είχαν προαναγγελθεί. «Όμως υποστήκαμε τεράστια ποσότητα ζημιών», πρόσθεσε, λέγοντας πως «η ζωή χιλιάδων κατοίκων έχει αναστατωθεί».

Τουλάχιστον 464.813 νοικοκυριά ήταν χωρίς ηλεκτρικό στη Λουιζιάνα χθες, σύμφωνα με τον ιστότοπο Poweroutage.us.

Στο Τέξας τρεις από τους τέσσερις νεκρούς που αναφέρθηκαν στην πολιτεία έχασαν τη ζωή τους επίσης από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα. Τα θύματα ήταν άστεγοι που αναζήτησαν καταφύγιο σε αίθουσα μπιλιάρδου μέσα στην οποία μετέφεραν μία γεννήτρια, σύμφωνα με την εφημερίδα Beaumont Enterprise.

Tα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ακόμη ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο ανατολικό Τέξας, προσθέτοντας όμως ότι ο θάνατός του δεν συνδέεται άμεσα με τον κυκλώνα Λόρα. Ο άνδρας σκοτώθηκε όταν ένα δέντρο έπεσε στο τροχόσπιτό του στο Χέμφιλ.

Ο κυκλώνας, ο οποίος υποβαθμίσθηκε την Πέμπτη το απόγευμα σε τροπική καταιγίδα, βρισκόταν στην κατηγορία 4 (της πεντάβαθμης σχετικής κλίμακας) όταν έφθασε στην ξηρά γύρω στη 01:00 (τοπική ώρα, 09:00 ώρα Ελλάδας) στο ύψος της παραλιακής πόλης Κάμερον, κοντά στα σύνορα με το Τέξας, στον Κόλπο του Μεξικού, με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 240 χλμ/ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο για τους Κυκλώνες (NHC).

Ο κυκλώνας Laura είχε περάσει την προηγούμενη Κυριακή από την Αϊτή, όπου προκάλεσε τον θάνατο 31 ανθρώπων, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν χθες στη δημοσιότητα οι αρχές της χώρας. Στη Δομινικανή Δημοκρατία σκοτώθηκαν άλλοι τέσσερις άνθρωποι.

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice