OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας κινείται το Oruc Reis-Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με κυβερνήτη Λήμνος

Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας συνεχίζει την προκλητική πορεία του το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία. Χθες στις 11 το βράδυ της πέρασε το ανατολικό άκρο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, εντός της οποίας κινείται, υποδηλώνοντας ότι πραγματοποιεί έρευνες. Κινείται με πορεία 230ο δυτική νοτιοδυτική και ταχύτητα περίπου 4 κόμβων και απέχει περίπου 60 ναυτικά μίλια από το δυτικό άκρο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό,σε πλήρη ανάπτυξη  με ισχυρή δύναμη, συνεχίζει να ακολουθεί κατά πόδας την πορεία της τουρκικής “αρμάδας” έχοντας  υπό ασφυκτικό κλοιό συνοδείας το τουρκικό ερευνητικό και την μειωμένη αριθμητικά συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων, μετά την αποχώρηση του KEMAL REIS λόγω προβλημάτων πλεύσης από την επαφή που είχε με την φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κυβερνήτη της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ και Λήμνος του έδωσε συγχαρητήρια για την ναυτοσύνη του και την ψυχραιμία, αφού με τους ελιγμούς του κατάφερε να γλιτώσει ενδεχόμενη ζημιά στο καράβι του από τους λάθος χειρισμούς που έκανε ο κυβερνήτης του Kemal Reis. Καταλήγοντας, του είπε ότι ήταν μαγκιά ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε την κατάσταση.​

Το ενδιαφέρον είναι ότι κάποιοι αρρωστημένοι κύκλοι μεταδίδουν εδώ και δυο εικοσιτετράωρα ότι ο κυβερνήτης της φρεγάτας Λήμνος καλείται σε απολογία για το συμβάν καθώς έχει διαταχθεί ΕΔΕ. Είναι οι ίδιοι κύκλοι παραπληροφόρησης που σε κάθε γεγονός διασπείρουν σενάρια για να δημιουργούν κλίμα.

Σχετικά Άρθρα

Διαδήλωσαν στην τουρκική πρεσβεία για την Γενοκτονία των Αρμενίων

otavoice

ΗΠΑ: Παράδοση πυραύλων ATACMS μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία

otavoice

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Αρμενική Νεολαία Ελλάδας: «Είμαι στο πλευρό σας»

otavoice

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες, με απόφαση του Αρείου Πάγου

otavoice

Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη: Tι εντόπισαν οι επιστήμονες

otavoice

Συνελήφθη ο Κ. Φλώρος για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου – To πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή

otavoice