Ελλάς: Ερντογάν αυτή τη φορά θα μετράς φέρετρα

Τραβάει το σχοινί στα άκρα ο Ερντογάν μετά της νέα προκλητική NAVTEX εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου. Συναγερμός έχει σημάνει στις Ελληνικές  Ένοπλες Δυνάμεις που στέλνουν για μια ακόμη φορά ηχηρό μήνυμα στην τουρκική θρασύτητα. Σε περιμένουμε Ερντογάν σε όλη τη μεθοριακή γραμμή σε ξηρά, θάλασσα και  αέρα να φας ακόμη ένα χαστούκι. Μόνο που αυτή την φοράς θα μετράς φέρετρα.

Στρατιωτικές πηγές ξεκαθαρίζουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανέτοιμες και διαθέτουν τη δύναμη πυρός για να αποτρέψουν κάθε επιθετική ενέργεια  της τουρκικής πλευράς.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων με αντικείμενο την εκτίμηση της κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο.

 

Την ίδια ώρα, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για το ερευνητικό πλοίο ORUC REIS, για περίπου ίδια περιοχή που περιγραφόταν σε προηγούμενη ΝΑVΤΕΧ    που είχε εκδώσει προ 20ημέρου, για το ίδιο πλοίο, το οποίο, ωστόσο, τότε δεν έπλευσε προς τη συγκεκριμένη περιοχή.

Σήμερα, όπως έγινε γνωστό, το ORUC REIS έχει αποπλεύσει συνοδευόμενο από τα βοηθητικά πλοία και αριθμό μονάδων του τουρκικού Στόλου που παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας.

Ανακλήθηκαν οι άδειες στις Ένοπλες Δυνάμεις

Αποφασισμένη να μην αφήσει την παραμικρή πιθανότητα πλεονεκτήματος κινήσεων είναι η Αθήνα έναντι της Άγκυρας, με τις Ένοπλες Δυνάμεις να βρίσκονται σε καθεστώς Αυξημένης Επιφυλακής.

Ήδη έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλες τις κρίσιμες μονάδες και η επάνδρωση φτάνει ήδη το 100%. ​
Σχολιάστε