Εξτρεμιστές Ταλιμπάν βεβηλώνουν την Αγιά Σοφιά (βίντεο)

Η βεβήλωση του μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς και συμβόλου της Ορθοδοξίας συνεχίζεται καθημερινά με ακραίες συμπεριφορές  ισλαμιστών που συρρέουν από κάθε σημείο της Ανατολής, για να μαγαρίσουν το λάφυρο του Οθωμανισμού, όπως διατυμπανίζει ο παρανοϊκός Ερντογάν.

Αφγανοί επιδεικνύοντας το μένος τους κατά της Χριστιανοσύνης, άνοιξαν λάβαρα των Ταλιμπάν μέσα στην Αγία Σοφία, ακολουθώντας τις επιταγές της τουρκικής βαρβαρότητας. Οι βέβηλοι Ταλιμπάν ανέβασαν βίντεο με το κατόρθωμα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  στο ποίοι εμφανίζονται  άνδρες, μερικοί από τους οποίους ήταν ντυμένοι με παραδοσιακή αφγανική φορεσιά, να ανοίγουν σημαία των Ταλιμπάν μέσα στον μεγάλο ναό της Ορθοδοξίας και να φωνάζουν συνθήματα. Μεταξύ αυτών ακούγεται και η ιαχή «Αλλαχού Ακμπάρ» ενώ έχουν υψωμένο το δείχτη του χεριού, μια χειρονομία που έχει ταυτιστεί με τον ισλαμικό εξτρεμισμό.

 

Την σχετική ανάρτηση έκανε στο Twitter , ο Noor Dahri, ειδικός σε θέματα αντιτρομοκρατίας και αφηγημάτων ισλαμικής τρομοκρατίας, με έδρα το Λονδίνο.

Στην ανάρτησή του, ο Dahri έγραψε πως «η σημαία των Αφγανών Ταλιμπάν υψώθηκε στην Αγία Σοφία στην Τουρκία από ακτιβιστές των Ταλιμπάν. Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας ήταν ένα ενθαρρυντικό μήνυμα στην Μουσουλμανική Αδελφότητα και στους ισλαμιστές εξτρεμιστές και τρομοκράτες του κόσμου. Σύντομα και οι ακτιβιστές της ISIS θα υψώσουν επίσης τη σημαία τους.»

 
Σχολιάστε