Εξοπλίζει την Άγκυρα ο Πούτιν- Νέα συμφωνία αγοράς S400

Εξοπλίζει την Τουρκία ο Βλαντιμίρ Πούτιν , ενισχύοντας την συμμαχία του με τον Ερντογάν μιας και υπεγράφη νέο  συμβόλαιο για παράδοση S-400. Η κίνηση του Κρεμλίνου έρχεται σε μια ιδιαίτερα τεταμένη περίοδο όπου η τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, έχει χτυπήσει στο κόκκινο.

Συγκεκριμένα, Μόσχα και Άγκυρα υπέγραψαν συμβόλαιο για δεύτερη παρτίδα S-400 στην Τουρκία, όπως γνωστοποίησε ο Alexander Mikheev, γενικός διευθυντής της Rosoboronexport, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Sputnik.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη παράδοση των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων από τη Ρωσία στην Τουρκία έγινε το 2019.

Νωρίτερα, ο ο Σεργκέι Τσεμέζοφ, επικεφαλής του ρωσικού κρατικού ομίλου Rostec, δήλωσε ότι η Ρωσία είναι πιθανό να υπογράψει συμβόλαιο παράδοσης, τον ερχόμενο χρόνο, νέων ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία.

Η Αγκυρα αγόρασε πέρυσι από τη Μόσχα έναν αριθμό αυτών των πυραυλικών συστημάτων, με αποτέλεσμα η Ουάσιγκτον να αναστείλει τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα του αμερικανικού «αόρατου» μαχητικού αεριωθουμένου F-35.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση των ΗΠΑ, που έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα πως η Τουρκία διακινδυνεύει να της επιβληθούν αμερικανικές κυρώσεις, αν αναπτύξει τους ρωσικής κατασκευής S-400.
Σχολιάστε