Έκρηξη κρουσμάτων στην Ελλάδα- 110 νέα κρούσματα σε μια ημέρα

Έκρηξη κρουσμάτων στην χώρα επιβεβαιώνει τις έντονες ανησυχίες που είχαν εκφράσει οι επιστήμονες για την πορεία του κορονοϊού, μετά το πρώτο κύμα. Ήδη εξαγγέλθηκαν νέα μέτρα, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του ιού.

Σήμερα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, 110 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.587, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

Η αναλυτική κατανομή των κρουσμάτων είναι:

εννέα (9) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκα ν στις πύλες εισόδου της χώρας,τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,δεκαεννέα (19) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,τριάντα επτά (37) κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, δέκα (10) εκ των οποίων σχετίζονται με έναν γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσ/κης, είκοσι τρία (23) κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, σχετιζόμενα με ιχνηλάτηση σε εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων.

Έξι (6) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, τα πέντε (5) εκ των οποίων σχετίζονται με μπαρ στο Βόλο. Τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας. Τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής. Δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας. Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας. Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας. Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας. Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας. Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, 1280 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2252 (49.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 60.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 206 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε εδώ την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ
Σχολιάστε