Δυο νεκροί και 75 νέα κρούσματα στη χώρα,το τελευταίο 24ωρο

Συνεχίστηκε και σήμερα η καταγραφή σημαντικού αριθμού αριθμόυ κρουσμάτων, επιβεβαιώνοντας ότι έχουμε εισέλθει σε μια νέα φάση.

Σήμερα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ,  75 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4662, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων είναι:

τέσσερα κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,- πέντε εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,

19 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, τρία εκ των οποίων σχετίζονται με συρροή στην εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης.

15 κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, *τέσσερα από τα οποία σχετίζονται με τον γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης*.

13 κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, *11 από τα οποία σχετίζονται με συρροή στο εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος*.

Τέσσερα κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας.

Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας.

Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων.

Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς.

Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας.

Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης.

Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας.

Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας.

Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χανίων.

Δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου Κρήτης.

Δύο κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.

Δύο κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας.

Από το σύνολο των κρουσμάτων 1290 (27.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2308 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 ετών. 2 (16.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 66.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 208 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα NA έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε εδώ την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ
Σχολιάστε