Αθήνα σε Ερντογάν: Tα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ή την «κάνεις» ή κυρώσεις

Με μια λιτή αλλά με ξεκάθαρο μήνυμα δήλωση απάντησε η Αθήνα στις νέες λεκτικές ακρότητες του συνήθη φωνακλά και εκβιαστή Ερντογάν. «Tα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ή αποκλιμάκωση ή κυρώσεις»,είναι το σχόλιο που κάνουν κυβερνητικοί κύκλοι,  στο νέο, ακραίο, παραλήρημα του γιαλατζί Σουλτάνου και επίδοξου τρομοκράτη της Ανατολικής Μεσογείου.  Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους που ανέφρε το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η Αθήνα δεν στέκεται στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, καθώς βλέπει ότι είναι αντιφατικές.

Τη μια ζητά διάλογο και την άλλη προχωρά σε προκλητικές δηλώσεις. Στην κυβέρνηση τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν να δουν αν τις επόμενες ημέρες η Τουρκία αποκλιμακώσει εμπράκτως τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

«Διαφορετικά, στις 24-25 Σεπτεμβρίου , στη Σύνοδο Κορυφής, θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας», αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Πάντως, η ελληνική πλευρά επιθυμεί να πέσουν οι τόνοι, να αποχωρήσει ο τουρκικός στόλος από τη Μεσόγειο και να υπάρξει διάλογος με αποκλειστικό θέμα τη χάραξη Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ).
Σχολιάστε