Απειλητικός Μακρόν: Οι Τούρκοι καταλαβαίνουν μόνο από λόγια που συνοδεύονται από πράξεις

Σκληρός και χωρίς καμιά διάθεση να δεχτεί τα παιχνίδια της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο εμφανίζεται  ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν και ήταν το πρόσωπο κλειδί που η γερμανίδα καγκελάριος σύρθηκε σε μια θέση ξεκάθαρης  στήριξης της Ελλάδας, δίνοντας το πράσινο φως να επιβληθούν κυρώσεις αν δεν σταματήσει κάθε ενέργεια ο Ερντογάν.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε,ο Εμμανουέλ Μακρόν  τόνισε πως η Άγκυρα σέβεται τις πράξεις και όχι τα λόγια. «Σε ό,τι αφορά την κυριαρχία στη Μεσόγειο, πρέπει να είμαι συνεπής σε έργα και λόγια. Μπορώ να σας πω ότι οι Τούρκοι αντιλαμβάνονται και σέβονται μόνο αυτό. Αν λες λόγια που δεν συνοδεύονται από πράξεις… Αυτό που έκανε η Γαλλία αυτό το καλοκαίρι ήταν σημαντικό: είναι πολιτική «κόκκινων γραμμών».Την εφάρμοσα στη Συρία».

Η αναφορά Μακρόν στην πολιτική των «κόκκινων γραμμών», παραπέμπει στην ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνάμεων της Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο και ευθέως δηλώνει έτοιμη  να επέμβει στρατιωτικά( με πράξεις) για να προασπίση τα συμφέροντα της, την ευρωπαική κυριαρχία, την αλληλεγγύη σε κράτος μέλος  και την τήρηση του διεθνούς δικαίου.

Είναι σαφές ότι το Παρίσι δεν θα αφήσει στον Ερντογάν κανένα περιθώριο για παιχνίδια και εκβιασμούς στην Ανατολική Μεσόγειο.

 
Σχολιάστε