Άλλαξε πορεία το Oruc Reis-Έκτακτη συνεδρίαση στο Πεντάγωνο

Αλλαγή πορείας με νοτιοανατολική κατεύθυνση για το ερευνητικό Oruc Reis και τη συνοδεία του.Το τουρκικό σκάφος συνεχίζει την παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και βολτάρει προκλητικά εντός ελληνικής κυρ ιαρχίας.

Αυτή  την ώρα σύμφωνα με στρατιωτικές  πηγές βρίσκεται οκτώ μίλια λίγο πριν φτάσει στο δυτικό άκρο, στο σημείο που εφάπτεται η παράνομη τουρκική NAVTEX με την οριοθετημένη ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου.

Το Oruc Reis φαίρεται να έστριψε με πορεία 170 μοιρών νοτιοανατολικά ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί αν έχει μαζέψει τα ηχοβολιστικά καλώδια.

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έχει σε στενό κλοιό παρακολούθησης το Oruc Reis και το καλεί να αποχωρήσει εκτός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο το έκτακτο Συμβούλιο Άμυνας στο Πεντάγωνο όπου πήραν μέρος ο Υπουργός Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος, ο Α/ΓΕΕΘΑ  Στρατηγός Κων. Φλώρος οι αρχηγοί ΓΕΣ Αντιστράτηγος Λαλούσης ,ΓΕΝ Αντιναύαρχος Πετράκης ,ΓΕΑ  Αντιπτέραρχος Μπλιούμης, ο υφυπουργός Άμυνας Αλκ. Στεφανής και ο Γενικός Γραμματέας κ. Αντ. Οικονόμουγια να εκτιμηθούν τα νέα δεδομένα.Παράλληλα εξετάστηκαν ζητήματα επιχειρησιακού σχεδιασμού.

 
Σχολιάστε