Τι έδειξε για τις δημοτικότητες των υπουργών η δημοσκόπηση της MRB

Τι έδειξε για τις δημοτικότητες των υπουργών η δημοσκόπηση της MRB

Η δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύτηκε χθες παρουσιάζει εκτός των άλλων και τις δημοτικότητες των μελών του υπουργικού συμβουλίου. Οι ερωτηθέντες πολίτες αξιολογούν την παρουσία των υπουργών της κυβέρνησης, έχοντας αποτυπωθεί η διαχείριση της επιδημιολογικής κρίσης αλλά και το έργο τους στην επόμενη φάση επιστροφής στην κανονικότητα.

Ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας διατηρεί την πρωτιά καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού με 42,4% θετικές γνώμες και 33,6% αρνητικές, μιας και πιστώνεται την αποτελεσματική υγειονομική αντίδραση του συστήματος υγείας.

Δεύτερος με υψηλά ποσοστά ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με 36,5% θετικές γνώμες αλλά 26,6% αρνητικές, ο οποίος πιστώνεται την αποτελεσματική διαχείριση και λειτουργία των κρατικών δομών αλλά και την άμεση συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, χωρίς να έχει δημιουργήσει κανένα αρνητικό γεγονός γύρω από το πρόσωπο του.

Τρίτος ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 36,5% κι αυτός θετικές γνώμες αλλά με 39,4 αρνητικές γνώμες, δηλαδή 12,8% περισσότερες από τον κ. Θεοδωρικάκο με τον οποίο εμφανίζονται στο ίδιο επίπεδο των θετικών γνωμών.

Στη συνέχεια στις πρώτες θέσεις είναι ο  υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με 35.9% θετικές γνώμες με 24,8% αρνητικές γνώμες ,ο υπουργός ΠΡΟΠΟ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 35,1% θετικές γνώμες και 40,3% αρνητικές, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας με 32.6% θετικές γνώμες και 37,4% αρνητικές και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης με 30,2% θετικές γνώμες και 36,2% αρνητικές γνώμες.

Θυμίζουμε ότι τον Δεκέμβριο πρώτος σε δημοτικότητα ήταν ο κ. Χρυσοχοΐδης, δεύτερος ο Νίκος Δένδιας, τρίτος ο Βασίλης Κικίλιας, τέταρτος ο Τάκης Θεοδωρικάκος και πέμπτος ο Άδωνις Γεωργιάδης

Τις περισσότερες αρνητικές γνώμες τις έχει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος βρίσκεται στην 8η θέση με 54,7% και θετικές  27,8% (τον Δεκέμβριο ήταν 28,7% θετικές και 57,6% οι αρνητικές). Ο κ. Γεωργιάδης είναι και ο πιο γνωστός από τους υπουργούς καθώς μόλις το 3,1% δηλώνει ότι μόλις που ξέρει ή δεν έχει ακούσει το όνομά του, ενώ ο κ. Πιερρακάκης στον αντίστοιχο δείκτη που οι πολίτες δεν φαίνεται να τον αναγνωρίζουν έχει 27,3% και ο κ. Θεοδωρικάκος 20,3% που σημαίνει ότι και για τους δύο υπάρχει περιθώριο βελτίωσης αν γίνουν πιο γνωστοί στο εκλογικό σώμα. Τον υψηλότερο δείκτη μη αναγνωρισιμότητας έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας με 47,4% ο οποίος βρίσκεται στην τελευταία θέση της δημοτικότητας με 14,1% θετικές και 22,7% αρνητικές γνώμες. Στις αρνητικές γνώμες υψηλά ποσοστά παρουσιάζουν ο Μάκης Βορίδης με 48.4%, ο Γιάννης Βρούτσης με 44,5% και η Νίκη Κεραμέως με 42,3%.

Η εικόνα αυτή αποτελεί ένα δείγμα για την αξιολόγηση των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και η σεναριολογία περί ενδεχόμενου ανασχηματισμού είναι πάντα στην επικαιρότητα.Οι πετυχημένοι μπορεί να θεωρηθούν και αμετακίνητοι, ενώ για τους υπόλοιπους χτυπάει καμπανάκι…..
Σχολιάστε