Οι βέβηλοι Οθωμανοί μεταφέρουν τα χριστιανικά κειμήλια από την Αγιά Σοφιά

Συνεχίζεται κανονικά και με συνοπτικές διαδικασίες η ισλαμοποίηση του παγκόσμιου μνημείου της Ορθοδοξίας στην Κωνσταντινούπολη. Όπως δημοσιοποίησε ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού, Μεχμέτ Νουρί Ερσόι οι φορητές εικόνες και τα χριστιανικά αντικείμενα που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο συλλογής του Υπουργείου Πολιτισμού και βρίσκονται στην Αγιά Σοφιά θα μεταφερθούν σε άλλο χώρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού  Star, ο Τούρκος υπουργός σε ομιλία του κατά την υπογραφή πρωτοκόλλου για την προστασία, την ανάπτυξη, την προώθηση και τη διαχείριση της Αγίας Σοφίας, ανέφερε πως «Όλοι μπορούν να εκφράσουν την άποψή τους για το τζαμί της Αγίας Σοφία’, αλλά κανείς δεν είναι υπεράνω της απόφασης που έλαβε η ανεξάρτητη δικαιοσύνη και την καλωσόρισε το έθνος μας».

Επίσης, σε μια επίδειξη απύθμενου θράσους και προκλητικότητας  υποστήριξε ότι «Το τουρκικό έθνος έδωσε αγώνα για να διατηρηθεί μέχρι σήμερα το τζαμί της Αγίας Σοφίας» και ισχυρίστηκε πως αν σήμερα η Αγία Σοφία είναι όρθια και βρίσκεται στην λίστα της UNESCO, το χρωστά στο τουρκικός έθνος το οποίο φρόντισε για 576 χρόνια επιμελώς».

Ο Τούρκος Υπουργός  συνεχίζοντας το θέατρο του παραλόγου την ώρα που η διεθνής κοινότητα αποδοκιμάζει την βεβήλωση του μνημείου, ανέφερε ότι το πρωτόκολλο συνεργασίας υπογράφεται στο πλαίσιο των διεθνών συμβάσεων και της διεθνής νομοθεσίας, προσθέτοντας ότι η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων θα αναλάβει τις θρησκευτικές δραστηριότητες στην Αγία Σοφία και το Υπουργείο Πολιτισμού τις εργασίες αποκατάστασης, προστασίας και διατήρησής του.

Ο Μεχμέτ Ερσόι επανέλαβε ότι το «τζαμί Αγία Σοφία» θα είναι ανοιχτό για επισκέψεις τους ντόπιους και για τους τουρίστες χωρίς επιβολή εισιτηρίου και αποκάλυψε ότι το κτίριο Κτηματολογίου που βρίσκεται στην πλατεία Σουλτάναχμετ έχει παραχωρηθεί με εντολή του Τούρκου Προέδρου στο Υπουργείο Πολιτισμού και εκεί θα εκτεθούν αντικείμενα που φτάνουν τα 1359 και βρίσκονται στην συλλογή εικόνων και εκκλησιαστικών αντικειμένων του Υπουργείου.
Σχολιάστε