Κορονοϊός: 31 νέα κρούσματα στη χώρα- 3.803 συνολικά

Συνείζεται η αυξητική τάση στα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα τελευταία εικοσιτετράωρα μετά το άνοιγμα των συνόρων σε επισκέπτες λόγω της θερινής περιόδου. Το γεγονός έχει προκαλέσει την ανησυχία στις υγειονομικές αρχές και στην πολιτική προστασία που επισημαίνουν ότι ακόμη τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 12 Ιουλίου 2020 (ώρα 15:00).
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 31, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3803 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 54.5% άνδρες.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (70.0% άνδρες)

Δείτε εδώ την ημερήσια έκθεση από τον ΕΟΔΥ
Σχολιάστε