Γιάννη Αντετοκούμπο,η Ελλάδα σε τίμησε με το εθνόσημο,δεν κοίταξε το χρώμα σου-Εσύ γιατί την πληγώνεις;

Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα λευκών, μπορεί να γίνει δύσκολη η ζωή κάποιου με το χρώμα του δικού μου δέρματος». Αυτή την υποτιμητική και προσβλητική δήλωση έκανε δυστυχώς ο γνωστός καλαθοσφαιριστής του NBA και της Εθνικής Ελλάδας , Γιάννης Αντετοκούμπο σε ντοκιμαντέρ που γυρίζεται από το ΤΝΤ.

Η Ελλάδα Γιάννη  σε αγκάλιασε , σε ανέδειξε και σου έδωσε την δυνατότητα να ξεφύγεις από την μιζέρια της Νιγηρίας και να μεγαλουργήσεις.

Η Ελλάδα Γιάννη σου έδωσε την δυνατότητα να φορέσεις το εθνόσημο, δεν είναι η ρατσιστική χώρα που ατυχώς αποκαλείς.Δεν κοίταξε κανείς από που είσαι.

Η Ελλάδα Γιάννη μια χώρα φτωχή και πλούσια σε πολιτισμό, σε έκανε δικό της δεν κοίταξε το χρώμα του δέρματος σου.

«Οι γονείς μου έκαναν τρομερή δουλειά, πάλευαν για εμάς σε καθημερινή βάση. Μας παρείχαν όσα χρειαζόμασταν σαν οικογένεια ακόμη κι αν έπρεπε να πουλήσουν πράγματα στους δρόμους. Η φτώχεια μπορεί να σε ωθήσει στα όριά σου», μας λέει ο Γιάννης Αντετοκούμπο και κατηγορεί την Ελλάδα για όσα πέρασαν σαν οικογένεια.

Γιάννη Αντετοκούμπο την φτώχεια δεν την βίωσες μόνο εσύ, την βίωσαν και την βιώνουν χιλιάδες ελληνόπουλα που μάλιστα δεν θα έχουν ποτέ την δική σου τύχη.

Γιάννη Αντετοκούμπο κανένα ελληνόπουλο στα Σεπόλια, στους Αμπελόκηπους και στο Πέραμα δεν είχε περισσότερα πλεονεκτήματα από εσένα και τα αδέρφια σου.

Είναι θλιβερή η τοποθέτηση σου, όσο και αν το σύστημα δεν θέλει να σε τσαλακώσει. Η χώρα που σε αγκάλιασε και σε τίμησε όσο κανένα αλλοδαπό …. και ότι έχεις σήμερα το έχεις γιατί βρέθηκες εδώ , στην μπασκετομάνα Ελλάδα του Νίκου Γκάλη και του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Ακόμη και στο στρατό Γιαννάκη υπηρέτησες δια αλληλογραφίας … για να μην θιγεί η καριέρα σου, δηλαδή τα συμβόλαια εκατομμυρίων που είχες.

Γιάννη Αντετοκούμπο, γιατί τέτοια αχαριστία για την χώρα που σε έβγαλε από τον αφρικανικό βούρκο;
Σχολιάστε