ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ-Αρθρογράφος Sabah: «Αποφασίστηκε ομόφωνα η μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί»

Μια είδηση που μπορεί να προκαλέσει καταιγιστικές εξελίξεις έρχεται από την γειτονική Τουρκία.Πριν από λίγη ώρα ο αρθρογράφος της εφημερίδας Sabah, Okan Müderrisoğlu, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, υποστήριξε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να αλλάξει το καθεστώς στην Αγιά Σοφιά και να μετατραπεί σε τζαμί.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «Το 10ο Επιμελητήριο του Ανώτατου Δικαστηρίου έχει επιδείξει προθυμία να επιλύσει το ζήτημα με την Αγία Σοφία δημιουργώντας νομικά ορθά επιχειρήματα, πρέπει να το υπογραμμίσουμε αυτό. Η δημοσίευση της απόφασης θα γίνει εντός 15 ημερών, καθώς καθαρογράφεται και επιτρέψτε μου να μοιραστώ αυτό που έμαθα και ελπίζω να μην κάνω λάθος ότι αποφασίστηκε ομόφωνα η Αγία Σοφία να ανοίξει ως τζαμί».

Αν ευσταθεί η συγκεκριμένη αναφορά μιλάμε πλέον για μια ευθεία πρόκληση κατά της Ελλάδας, της Ορθοδοξίας αλλά και της παγκόσμιας κοινότητας. Φαίνεται ότι ο Ερντογάν αδιαφορεί πλήρως για τις αντιδράσεις και τις όποιες συνέπειες από αυτή την πράξη του ή προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το ζήτημα σαν μέτρο πίεσης, για την υλοποίηση των επιδιώξεων του στην περιοχή με την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Δείχνει αποφασισμένος να οδηγήσει τα πράγματα στα άκρα και αυτό φάνηκε και από την στάση του στον Έβρο και τις πρωτοφανείς προσπάθειες διάτρησης των ελληνικών συνόρων από οργανωμένα κυκλώματα «μεταναστών».
Σχολιάστε