OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

41 νέα κρούσματα στη χώρα- Επιβαρύνεται το επιδημιολογικό φορτίο

Επιβαρύνεται το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα με την συνεχή αύξηση των περιστατικών μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό, με κύρια πηγή τα εισαγόμενα κρούσματα από επισκέπτες λόγω της θερινής περιόδου. Όπως έχουν επισημάνει οι ελληνικές αρχές απαιτείται συνεχής  εγρήγορση και τήρηση των κανόνων, μιας και τίποτα δεν έχει τελειώσει και αναμένεται λόγω της τουριστικής περιόδου να υπάρξει σημαντική αύξηση των εισάγομενων κρουσμάτων.

Σήμερα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ,  41 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας, ενώ 15 ήταν τα εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.Επιπλέον καταγράφηκαν εννέα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, τρία στην περιφεριακή ενότητα Θεσσαλονίκης, ένα στην περιφερειακή ενότητα Δράμας και δύο στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.772, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες.

990 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1969 (52.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 3 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σχετικά Άρθρα

Πώς υπολογίζεται το Δώρο Πάσχα- Μέχρι πότε πρέπει να εξοφληθεί

otavoice

Γάζα: Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι πέρασαν 276 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια

otavoice

«Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: 343 εγκρίσεις την πρώτη εβδομάδα

otavoice

Εύθραυστη ηρεμία στη Μέση Ανατολή – «Γρίφος» τα επόμενα βήματα

otavoice

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Πήλιο, ποιες περιοχές κινδυνεύουν – Live η πορεία των φαινομένων

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice