OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Συνελήφθη στα επεισόδια στο Μανχάταν η κόρη του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Ντε Μπλάσιο- Εικόνες κατευθυνόμενου χάους

Η εκρηκτική κατάσταση στις ΗΠΑ μετά την δολοφονία Φλόιντ από αστυνομικό στη  Μινεάπολη της Μινεσότα, έχει οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις με λεηλασίες , βανδαλισμούς , εμπρησμούς και εκτεταμένη χρήση βίας . Περιουσίες πολιτών στο έλεος της ανεξήγητης αντίδρασης σε ένα καταδικαστέο γεγονός και μια γενικευμένη αντίδραση εκτός ορίων που μόνο αυθόρμητη δεν φαντάζει. Σε μια χώρα που οι σκηνές βίας είναι συχνό φαινόμενο η προσπάθεια πολιτικοποίησης της δολοφονίας Φλόιντ είναι ξεκάθαρη.

Τα επεισόδια που ξεκίνησαν από την Μινεάπολη έχουν γενικευτεί σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ και οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Εξαγριωμένο πλήθος με συμπεριφορές συμμοριών συμπαρασύρει την κοινωνία σε ένα ντελίριο βίας, που προφανώς έχει στόχευση τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ , μιας και πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές.

Σοκάρουν οι εικόνες από επιχειρηματίες οπλισμένους σαν αστακούς να φρουρούν τα καταστήματα τους από τις ορδές των βανδάλων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η σύλληψη πριν από λίγες ώρες της κόρης του δημάρχου Μπιλ Ντε Μπλάσιο, Κιάρα, να πρωταγωνιστεί στα επεισόδια στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης καταδεικνύει ότι δεν πρόκειται για μια αυθόρμητη αντίδραση αλλά για μια πλήρως κατευθυνόμενη αντίδραση. Σαν κάποιοι να περίμεναν μια αφορμή.  Η δήλωση Τράμπ που στοχοποιεί συγκεκριμένο χώρο , τους ΑΝΤΙΦΑ, ως υποκινητές της στημένης εξέγερσης αλλά και η πληθυσμιακή σύνθεση των “εξεγερμένων” δείχνει ότι μετά την επιδημιολογική καταιγίδα του κορονοϊού, οι ΗΠΑ έχουν μπει σε ένα ακόμη στόχαστρο κάποιων κύκλων που αντιδρούν στη  γραμμή του Λευκού Οίκου.

Σε μια χώρα που οι αφροαμερικάνοι εξέλεξαν μέχρι και πρόεδρο -Μπαράκ Ομπάμα- φαντάζει ως ανέκδοτο να μιλούν για ρατσιστική πολιτική και βία. Τα κίνητρα είναι πολιτικά, η δολοφονία Φλόιντ είναι το άλλοθι.

Σχετικά Άρθρα

Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» τη χώρα

otavoice

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα -Ανελέητο σφυροκόπημα

otavoice

Καθαρίζει η ατμόσφαιρα από το βράδυ και τα δυτικά

otavoice

Ευρωεκλογές-Επιστολική ψήφος: Στις 121.000 εγγραφές – Βήμα βήμα η διαδικασία διαλογής

otavoice

Εμπραχίμ Ραΐσι: Ισραηλινή επίθεση σε ιρανικό έδαφος θα σβήσει το «σιωνιστικό καθεστώς»

otavoice

Κουτσούμπας από Μόντρεαλ: Δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στους Έλληνες του εξωτερικού

otavoice