Χαστούκι μέσα στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση- Ασσύριος βουλευτής ζητά έρευνα για τα εγκλήματα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και τις Γενοκτονίες των νεότουρκων

Χαστούκι στον Νεοτουρκικό μεγαλοιδεατισμό και ευθεία αναφορά στα εγκλήματα που έχει διαπράξει η Οθωμανική Αυτοκρατορία, μέσα στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Ασσύριος βουλευτής όρθωσε το ανάστημά του και ζήτησε να διερευνηθεί αυτό που χρόνια τώρα έχει αποδειχθεί με πλήθος τεκμηρίων και έχει αναγνωριστεί από την παγκόσμια κοινότητα : Η Οθωμανική Αυτοκρατορία, την περίοδο 1914-1923, διέπραξε Γενοκτονία σε βάρος των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων.

Πρόκειται για τον Ασσύριο βουλευτή της περιφέρειας Μάρντιν του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Τουμά Τσελίκ ο οποίος σε ανάρτηση του στο twitter γράφει:

«Ζητήσαμε να αρχίσει κοινοβουλευτική έρευνα για τις σφαγές σε βάρος των Ελλήνων που άρχισαν το 1914 και συνεχίστηκαν έως το 1923, όπως και για την κατάσχεση πολιτιστικών περιουσιακών στοιχείων και ιδιωτικών περιουσιών».

Όπως σημειώνει στην επερώτηση του ο Τσελίκ «Προτείναμε την διεξαγωγή κοινοβουλευτικής έρευνας για την αντιμετώπιση της γενοκτονίας που πραγματοποιήθηκε κατά των χριστιανών το 1915. Οι πολιτικές που άρχισαν το 1914 με στόχο τους Αρμένιους και τους Ασσύριους και αργότερα τους Έλληνες και είχαν ως στόχο την εκκαθάριση της περιοχής από τους χριστιανούς, έγιναν αιτία να εκτοπιστούν πολλοί άνθρωποι. Αυτά που συνέβησαν στην περιοχή, επέφεραν συνέπειες που δεν είναι δυνατόν να αντισταθμιστούν».

Πηγή pontos-news.gr
Σχολιάστε