OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Καταπέλτης στη δίκη Τοπαλούδη-Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία και ομαδικό βιασμό

Το δικαστήριο ομόφωνα επιβάλει στους κατηγορούμενους για τον ομαδικό βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη 15 χρόνια κάθειρξη στον καθένα και για την ανθρωποκτονία, ισόβια κάθειρξη στον καθένα.

Κανένα ελαφρυντικό δεν βλέπει στα πρόσωπα των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, η οποία εισηγήθηκε προς του δικαστές να απορριφθούν στο σύνολο τους.

Καταπέλτης υπήρξε και πάλι για τις πράξεις των δύο κατηγορουμένων η εισαγγελέας, η οποία χειροκροτήθηκε από το ακροατήριο κίνηση που η πρόεδρος ζήτησε να μην επαναληφθεί υπενθυμίζοντας ότι «δεν χειροκροτούμε στο δικαστήριο».

Μεταξύ άλλων η εισαγγελέας στην τοποθέτηση της ανέφερε ότι οι δυο κατηγορούμενοι με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο, δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά αλλά συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπάλούδη.

Εισαγγελέας: “Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό ..αυτοί γελάνε”

«Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό» κατέληξε στην αγόρευση της η εισαγγελέας, η οποία ακόμη επισήμανε ότι δεν άκουσε αλήθειες μέσα στη δικαστική αίθουσα. Έκανε δε λόγο για έλλειψη ειλικρινούς θέσης μέχρι το τέλος.

Μίλησε για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν. «Αυτή η συγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη» είπε η εισαγγελέας και προσέθεσε: «Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν».

Κατά περίπτωση οι δυο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας.

Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός. Μέσα στο δικαστήριο ο πατέρας της Ελένης σήκωσε δυο φωτογραφίες της που έδειχναν το πρόσωπο της.

Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση για καταλογισμό ελαφρυντικών.

Πηγή dikastiko.gr

 

Σχετικά Άρθρα

109η επέτειος- Εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων

otavoice

Τετάρτη 17/4: Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Οι συγκεντρώσεις, τι θα ισχύσει με τα ΜΜΜ

otavoice

Μικροπλαστικά – Νανοπλαστικά: Ο κρυφός κίνδυνος που απειλεί σοβαρά την υγεία μας

otavoice

Ισραήλ: Συνεδριάζει εκ νέου το πολεμικό συμβούλιο – Θα υπάρξει απάντηση, διαμηνύουν

otavoice

Ντουμπάι: Απίστευτες εικόνες από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν δρόμοι

otavoice

Τι κρύβεται πίσω από τους μαζικούς βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

otavoice