Φινάλε για το δίδυμο Τσιόδρα-Χαρδαλιά σήμανε η επιστροφή στην κανονικότητα

Φινάλε σήμερα στο δίδυμο Τσιόδρα Χαρδαλιά. Στη σημερινή καθιερωμένη ενημέρωση ανακοινώθηκε ότι κλείνει ο κύκλος των καθημερινών ενημερώσεων για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό στη χώρα μας, αφού τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η επιδημία στη χώρα μας βρίσκεται σε πλήρη έλεγχο.

Αυτό ανακοίνωσε μέσα σε συγκινησιακή φόρτιση, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας .Όπως τόνισε δεν χρειάζεται πλέον αυτή η τακτική ενημέρωση, καθώς ενδεικτικά -όπως είπε- το πραγματικό R0 χθες το βράδυ ήταν 0,33. Ο κ. Τσιόδρας γνωστοποίησε ότι μέχρι τις 31 Μαΐου θα υπάρχει γραπτή ενημέρωση για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό και έπειτα γραπτή ενημέρωση μία φορά την εβδομάδα, από το Υπουργείο Υγείας.  Μάλιστα ο καθηγητής ανέφερε ότι είναι ώρα να επιστρέψει στην δική του κανονικότητα, τους ασθενείς και τους μαθητές του.
«Θα συνεχίσω να βοηθάω», είπε ο καθηγητής και κατέληξε διαβάζοντας  ένα απόσπασμα από το ποίημα του Οδυσσέα  Ελύτη από το έργο με τίτλο «Στην απλότητα βρίσκεται η ευτυχία».
«Mπορώ να γίνω ευτυχισμένος με τα πιο απλά πράγματα 
και με τα πιο μικρά.. 
Και με τα καθημερινότερα των καθημερινών.
Μου φτάνει που οι εβδομάδες έχουν Κυριακές».

Στην συνέχεια  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως “κλείνουμε σήμερα 72 ημέρες σχεδόν καθημερινής ενημέρωσης”. Δεν ξεμπλέξαμε με την πανδημία, είπε ο κ. Χαρδαλιάς για να συμπληρώσει πως “ήμασταν πάντα ειλικρινείς και ποτέ δεν κρύψαμε την πραγματικότητα”. Κλείνοντας είπε «αν μας ξαναδείτε πάλι εδώ θα σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, αλλά είναι κάτι που το απεύχομαι»… «Παραμένουμε σε επιφυλακή σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας»
Σχολιάστε