Αλαλούμ στο ΥΠΕΞ, από τη μία δέχεται το θέμα και από την άλλη μιλά για fake news

Για fake news κάνει λόγο το Υπουργείο Εξωτερικών δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι «καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος». Όμως η δήλωση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα ισχυρίστηκε δημόσια πριν λία 24ωρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Με αφορμή διασπορά πρόσφατων fake news, τονίζεται ότι καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», τονίζεται στην σημερινή ανακοίνωση.

Τι είχε πεί όμως ο ΥΠΕΞ στο κρατικό ραδιόφωο…«δεν δημιουργούμαι εντάσεις για μερικές δεκάδες μέτρα». Τι σημαίνει αυτό, ότι αναγνωρίζει την ύπαρξη θέματος και θεωρεί ότι δεν είναι ήσσονος σημασίας. Αν δεν υπήρχε κατοχή ελληνικού εδάφους για ποιο λόγο ο κ. Δένδιας προέβη στη συγκεκριμένη αναφορά;

Επίσης το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε διάβημα προς την τουρκική πλευρά έπειτα από σχετική εντολή του υπουργού Νίκου Δένδια, για το ζήτημα που έχει προκύψει σε σημείο του νοτίου Έβρου στις Φέρες  με αφορμή την αλλαγή της κοίτης του ποταμού, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

-Για ποιό λόγο έγινε το διάβημα;

-Με ποιο τρόπο η Τουρκία δήλωσε την αμφισβήτηση των συγκεκριμένων εδαφών;

-Έγινε κάποια επίσημη δήλωση; 

Προφανώς και δεν είναι fake news και η διγλωσσία Δένδια περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, αφήνοντας πλήθος ερωτηματικών για το εύρος του ζητήματος και την μυστική διπλωματία.

Ακόμη και η σημερινή δήλωση του ΥΠΕΞ κάνει λόγο «ότι καμιά ξένη δύναμη δεν βρίσκεται επί ελληνικού εδάφους», δεν διαβεβαιώνει όμως ότι καμιά ξένη δύναμη δεν βρέθηκε τα τελευταία 24ωρα σε ελληνικό έδαφος.

Πάντως ο Νίκος Δένδιας αντιγράφοντας πιστά το διχαστικό αφήγημα Τσίπρα κατά την περίοδο της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών, έκανε λόγο για προπαγάνδα και fake news ακροδεξιών κύκλων. Ζήτησε μάλιστα από τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει αν ταυτίζεται με αυτούς τους κύκλους. Φαίνεται ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ προέβη σε διάβημα από τα στοιχεία της ακροδεξιάς προπαγάνδας. Αλαλούμ στη Βασιλίσσης Σοφίας…

Θα περιμένουμε να δούμε αν τελικά ο Νίκος Δένδιας απηχεί τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης ή επιχειρεί να χαράξει δική του εξωτερική πολιτική και να αυτονομηθεί για τους δικούς του λόγους. Δεν είναι η πρώτη φορά που το πράττει, έγινε και προεκλογικά παίρνοντας θέση υπέρ της νομιμότητας και της αποδοχής της Συμφωνίας Τσίπρα- Ζάεφ.
Σχολιάστε