Σοκ στην Τουρκία: Ξεπέρασε τα 20.000 κρούσματα- 425 νεκροί

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Τουρκία από τον φρενήρη ρυθμό εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, σε όλη την επικράτεια.

2.786 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν από τον υπουργό υγείας Φαχρετίν Κοτζά για το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκτοξεύοντας το συνολικό αριθμό στα 20.921.

69 ασθενείς κατέληξαν από τις επιπλοκές του κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 425.

1.251 ασθενείς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο τούρκος υπουργός ανέφερε ότι σε 25 πόλεις της Τουρκίας δεν υπάρχουν νεκροί ενώ σε 56 πόλεις χάθηκαν ζωές λόγω κορωνοϊού. Στην Κωνσταντινούπολη τα κρούσματα είναι 12.231, στη Σμύρνη 1.015, στην Άγκυρα 860, στο Ικόνιο 601 και στο Κοτζάελι 500.

Ο Φαχρετίν Κοτζά ανέφερε ότι η Επιστημονική Επιτροπή του τουρκικού Υπουργείου Υγείας αποφάσισε ότι θα πρέπει να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα όπου υπάρχει κίνδυνος από την επιδημία.

 

Η Τουρκία είναι πλέον στην ένατη θέση στην παγκόσμια κατάταξη σε κρούσματα και κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα νέο επίκεντρο της πανδημίας με απρόβλεπτες συνέπειες.

Τα ελλειπή και καθυστερημένα μέτρα της κυβέρνησης Ερντογάν, καθώς και η επιμονή του σε επιθετικές πολιτικές σε γείτονες χώρες , όπως η Ελλάδα και η Συρία, έκανε ευάλωτη την χώρα και ανοχύρωτη υγειονομικά απέναντι σε μια παγκόσμια επιδημιολογική κρίση.

 
Σχολιάστε