OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Έκτακτο: Τέσσερις επιπλέον νεκροί στη χώρα μας – Στους 63 συνολικά και 1.614 κρούσματα

Τέσεερις συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους λόγω επιππλοκών από την πανδημία του κορονοϊού, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 63. Τα θύματα 51 είναι άνδρες και 12 γυναίκες.

Την τελευταία του πνοή άφησε πριν από λίγη ώρα ένας άνδρας, 41 ετών που είχε προσβληθεί από κορονοϊό και νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41 χρονος  νοσηλευόταν στο δωμάτιο αρνητικής πίεσης και έπασχε από βαρύ υποκείμενο νόσημα. Αρχικά είχε εισαχθεί στην αιματολογική κλινική λόγω επιπλοκών στην υγεία του. Οι θεράποντες ιατροί πραγματοποίησαν τις απαραίτητες εξετάσεις και εντοπίστηκε θετικός στο κορονοϊό. Από την ιχνηλάτηση που ακολούθησε εντοπίστηκε θετική και η συζυγός του.

Τρεις ακόμη συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ώρες λόγω επιπλοκών του κορονοϊού.

Στο νοσοκομείο Αττικόν κατέληξε 68χρονος άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Επιπλέον, μία 85χρονη γυναίκα από τη Δαμασκηνιά Βοΐου, που νοσηλευόταν στην Κοζάνη, αλλά και μία 89χρονη γυναίκα από την Πτολεμαΐδα, που νοσηλευόταν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, πέθαναν το βράδυ της Παρασκευής.

Νωρίτερα κατά  την επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας καθηγητή λοιμωξιολόγο κ. Σωτήρη Τσιόδρα,ανακοινώθηκε ότι 6 ασθενείς έχασαν την ζωή τους από τις επιπλοκές της επιδημίας του κορονοϊού.

Από τα θύματα 49 άνδρες και  10 γυναίκες , με μέσο όρο ηλικίας τα 72 έτη και σε ποσοστό 94% είχαν υποκείμενα νοσήματα ή ηλικία άνω των 70 ετών .

Όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος κ. Τσιόδρας, ανιχνεύθηκαν 99 νέα κρούσματα  και ο συνολικός αριθμός από την αρχή εκδήλωσης της επιδημίας του κορονοϊού, ανέρχεται στα 1.613.Η πλειοψηφία των κρουσμάτων παραμένει να είναι από άνδρες και γεωγραφικά από την Αττική.

92 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ΜΕΘ. 69 άνδρες και 23 γυναίκες.  Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη  και στην πλειοψηφία τους κατά 70% έχουν υποκείμενα νοσήματα. 11 ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ, με μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη.

Σχετικά Άρθρα

Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» τη χώρα

otavoice

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα -Ανελέητο σφυροκόπημα

otavoice

Καθαρίζει η ατμόσφαιρα από το βράδυ και τα δυτικά

otavoice

Ευρωεκλογές-Επιστολική ψήφος: Στις 121.000 εγγραφές – Βήμα βήμα η διαδικασία διαλογής

otavoice

Εμπραχίμ Ραΐσι: Ισραηλινή επίθεση σε ιρανικό έδαφος θα σβήσει το «σιωνιστικό καθεστώς»

otavoice

Κουτσούμπας από Μόντρεαλ: Δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στους Έλληνες του εξωτερικού

otavoice