‘Εκτακτη Είδηση: Αλέξης Τσίπρας: «Να λειτουργήσουν οι εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα»

Σε μια παρέμβαση που προκαλεί σοκ προέβη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας , μετά από έκτακτη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί στη Μονή Πετράκη με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε από τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος επείγουσα συνάντηση για να συζητήσουν το θέμα που έχει προκύψει με τον εκκλησιασμό, ιδιαίτερα μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα, εξαιτίας των μέτρων για τον κορονοϊό.

Ο κ. Τσίπρας εξερχόμενος από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών προέβη σε μια δήλωση η οποία θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό, μιας και είναι η πλήρης ανατροπή των μέχρι σήμερα δεδομένων.

» Μετά από μια ειλικρινή και ουσιαστική συζήτηση που είχα με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο , ζητώ από την κυβέρνηση να λειτουργήσουν κανονικά οι χριστιανικοί ναοί την Μεγάλη Εβδομάδα, την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα. Να καθοριστούν κάποια μέτρα όπως ισχύουν σε όλες τις περιπτώσεις ( απόσταση) και να μεταδοθούν οι θρησκευτικές λειτουργίες από την κρατική τηλεόραση για τους πιστούς που δεν θα μπορούν να προσέλθουν στους ιερούς ναούς.Αντιλαμβανόμενοι την σοβαρότητα του θέματος σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή , όπου απαιτείτε ψυχική ενότητα και ηρεμία στην κοινωνία , θεωρώ ότι επιβάλλεται να σεβαστούμε τις θρησκευτικές ανάγκες των πολιτών και να μην στερηθούν την κορυφαία χριστιανική εορτή, την Ανάσταση.»

Η παρέμβαση Τσίπρα , προκάλεσε ήδη την θετική αντίδραση πλειάδας Μητροπολιτών , όπου με έκπληξη είδαν τον πρώην πρωθυπουργό να προχωρά σε μια μη αναμενόμενη κίνηση. Βέβαια η τοποθέτηση Τσίπρα αναμένεται να προκαλέσει εσωτερικό σεισμό στην Κουμουνδούρου, μιας και οι σκληροπυρηνικοί αναμένεται να αντιδράσουν έντονα.

Μέχρις στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου επικρατεί αμηχανία και προβληματισμός. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται έκτακτη συνάντηση του πρωθυπουργού με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, τον καθηγητή Τσιόδρα, τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά  και στενούς του συνεργάτες για να εκτιμηθεί η κατάσταση.

Η είδηση είναι στα πλαίσια της ημέρας.Πρωταπριλιά!!!!
Σχολιάστε