Απειλές Turkiye: Η απάντηση στην καιροσκόπο Ελλάδα, θα δοθεί στο πεδίο μάχης της Ανατ. Μεσογείου, το δεύτερο εξάμηνο

Δεν σταματούν οι προκλήσεις από την τουρκική πλευρά, ακόμη και τώρα που η πανδημία του κορονοϊού , θερίζει την χώρα τους με χιλιάδες κρούσματα και έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ. Συνεχίζουν καθημερινά να προκαλούν και να προβαίνουν σε αμφισβητήσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το φερέφωνο του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν η  εφημερίδα Turkiye με ένα προκλητικό πρωτοσέλιδο  με τίτλο «Δεν θα της περάσει της καιροσκόπου Ελλάδας», κατηγορεί την Αθήνα ότι την ώρα που ο κόσμος ασχολείται με την μάχη κατά του κορονοϊού, βρίσκει την ευκαιρία να επεκτείνει τις θαλάσσιες ζώνες της στην ανατολική Μεσόγειο.

«Αλλά η απάντηση στην Ελλάδα, που αγνοεί τη συμφωνία των θαλάσσιων ζωνών της Τουρκίας, θα δοθεί στο πεδίο της μάχης. Το δεύτερο εξάμηνο του έτους ο ‘Πορθητής’ θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ το νέο γεωτρύπανο ‘Κανουνί’ στην ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει, σύμφωνα με το sigmalive.com, η φιλοκυβερνητική εφημερία τονίζοντας ότι «η Άγκυρα είπε ‘στοπ’ στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με την Turkiye «μετά τον χάρτη που έστειλε η Ελλάδα στην Ε.Ε. με τις δικές της θαλάσσιες ζώνες, η Άγκυρα πέρασε στην αντεπίθεση. Το υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας θα καθορίσει νέες συντεταγμένες για αναζήτηση υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο και θα δώσει την απάντηση στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, ενώ το γεωτρύπανο Γιαβούζ συνεχίζει τις γεωτρήσεις του στο νότιο τμήμα της Κύπρου, τα ερευνητικά σκάφη Ορούτς Ρέις και Μπαρμπαρός συνεχίζουν τις έρευνές τους αδιαλείπτως».

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η Τουρκία, έχει λάβει όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού τόσο στα ερευνητικά της πλοία όσο και στα πλωτά γεωτρύπανά της. Μετά την ολοκλήρωση της γεώτρησής του στην ανατολική Μεσόγειο, το προσωπικό του Πορθητή, που βρίσκεται στο λιμάνι Τασουτζού της Μερσίνας, απομακρύνθηκε από το πλοίο και τοποθετήθηκε σε ξενοδοχεία, όπου θα παραμείνει σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: sigmalive.com
Σχολιάστε